İTÜ Maçka Kampüsü'ndeki yeşil alan yıkılarak kafe yapılmak istendi

İstanbul Teknik Üniveristesi'nin yanındaki yeşil alanın yok edilerek yerine kafe yapılacağı iddiası ortalığı karıştırdı. Üniversite öğrencileri ve sivil toplum örgütlerinin tepkisine neden olan çalışmalar, Şişli Belediyesi tarafından durduruldu.

Abone ol

İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü'nün yanındaki yeşil alanın yok edilerek yerine kafe yapılacağı iddiası tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz cuma günü başlatılan çalışmalar kapsamında parkın etrafı kapatıldı. Haftasonu iş makineleri ile yokedilmek istenen parkı üniversite öğrencileri korudu.

Yıkım kararına tepki gösteren öğrenciler, Şişli Belediyesi Zabıta ekiplerine haber verdi. Olay yerine sevk edilen zabıta ekipleri, çalışma izni olmadığı gerekçesi ile çalışmaları durdurdu.

Yeşil alana Beyoğlu Kent Savunması da sahip çıktı. Beyoğlu Kent Savunması sözcüsü Deniz Özgür, her türlü doğa tahribatının karşısında olduklarını söyledi.

Olayla ilgili yazılı açıklama yapan Şişli Belediyesi, her türlü inşai fiziki uygulama için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan karar alınması gerektiğini belirtti. Bu işlemlerin yapılmaması halinde yasal işlem başlatacakları belirtilen açıklamada, üniversite yönetimi de uyarıldı.

Üniversite rektörlüğünden de açıklama geçikmedi. Yeşil alanın yokedilip yerine kafe yapılacağı iddialarını yalanlayan rektörlük, projenin üniversiteye daha yeşil bir alan kazandırabilmek amacıyla yapıldığını öne sürdü.

Haber: Barış Ural Kamera: İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

MHP yine mahkeme kapısında... Gündem 'PKK'nın arkasında ABD var' Gündem Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a yanıt: O defteri kapattık Gündem Rusya, Çin ve İran ABD'nin askeri üstünlüğüne son verecek Gündem