Hollanda yerine İspanya!

Hollanda'nın yerini İspanya alacak. İspanya Savunma Bakanı Morenes, Hollanda'nın yerini almak üzere Türkiye'ye Patriot füze bataryası ve asker göndereceklerini açıkladı.

Abone ol

Türkiye'ye bu kez de İspanyol Patriotları yerleştirilecek.

İspanya Savunma Bakanı Morenes, NATO programı çerçevesinde Irak ve Suriye sınırlarından gelebilecek tehditlere karşı, Hollanda'nın yerini almak üzere Türkiye'ye Patriot füze bataryası ve asker göndereceklerini açıkladı.

Morenes, Galler'deki NATO zirvesinde, çalışmaların planlandığını ve İspanya'nın 6 Patriot füze bataryası ile 130 askerini Türkiye'ye göndereceğini söyledi.

Hollanda'nın 2015 Ocak'ta buradaki misyonunu tamamlaması sonrasında yerine geçecek olan İspanya'nın, yaklaşık 1 yıldır Amerika ve Almanya'nın benzer askeri birlikleriyle işbirliği yaptığı da kaydedildi.

AKP Hükümeti'nin talebi üzerine, Amerika, Hollanda ve Almanya Patriotları ile askerleri Gaziantep, Adana ve Kahramanmaraş'a yerleştirilmişti. Hollanda Patriotları ile 250 askerden oluşan birlik Ocak 2013'te Adana'ya 1 yıllık süre için konuşlandırılmış, Patriot ve askeri birliğin görev süresi AKP Hükümeti'nin talebi doğrultusunda Hollanda hükümeti tarafından bir yıl daha uzatılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

"Din dersi zorunlu olamaz!" Gündem Kılıçdaroğlu, cemaat bankası için devreye girdi Gündem ABD Dışişleri Bakanı Kerry açıkladı: IŞİD, Türkiye'den satıyor Gündem AKP'de üye skandalı! Gündem