Irak'taki FETÖ okulları Eğitim Bakanlığına bağlanacak

Irak'taki FETÖ okulları Eğitim Bakanlığına bağlanacak. Ülkede bulunan FETÖ bağlantılı 9 okulun Irak Eğitim Bakanlığına himayesine girmesi için çalışmalara başlandı . Süreç tamamlandığında Iraklı öğretmenlerin görev yapacağı okullarda bu ülkenin eğitim müfredatı uygulanacak.

Abone ol

Irak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait okullar Eğitim Bakanlığına bağlanacak. Bu kurumlarda Iraklı öğretmenler görevlendirilecek.

Irak Eğitim Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, bazı kentlerde bulunan FETÖ'ye ait 9 okulun bakanlığa bağlanması süreci başlatıldı.

Bu konuda yürütülen çalışmalar sona erdiğinde okullar, Eğitim Bakanlığının bünyesine geçecek.

Iraklı yetkililer, Eğitim Bakanlığının belirleyeceği kadro ve derslerle ilgili olarak Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği ile koordinasyon ve istişare çalışması yürütüyor.

Eğitim kadrosuna destek konusu Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle de istişare edilecek. İki ülke bakanlıkları arasında iş birliği yapılacak.

Okulların FETÖ'den arındırılarak Irak Eğitim Bakanlığı bünyesine geçmesiyle ilgili 16 Ekim'de bakanlık kararnamesinin çıkartıldığı öğrenildi.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı yaptığı açıklamada, FETÖ okullarıyla ilgili 2 buçuk yıldır sürdürülen girişimlerin sonuç vermeye başladığını belirtti. Çalışmaları sonuçlandırmak üzere karşılıklı ziyaretlerin de gerçekleşeceğini söyleyen Kaymakcı, Türkiye'nin eğitim dahil her alanda Irak'ı desteklemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

ulusalkanal.com.tr

İhbar edene ödül Gündem AKP'den 'darbecilere idam' açıklaması Gündem Çavuşoğlu: Düşürülen Rus pilotunun eşinden özür dilemeye hazırım Gündem Hükümetten Adil Öksüz ve Kemal Batmaz ile Abdullah Öcalan açıklaması Gündem