''Türkiye'den temsilci yok ama ben buradayım''

Başbakan Erdoğan'ın sözde soykırımın yıldönümü için yayımladığı taziye mesajının ardından, AKP Hükümeti ile Amerika teması arttı. Açılım koordinatörü Beşir Atalay Amerika'ya gitti.

Abone ol

Olay Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da, sözde soykırımın yıldönümünde düzenlenen Avrupa Birliği'nin Doğu Ortaklığı'nın 5'inci yıldönümü etkinliğinde yaşandı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladı. Türkiye'nin inkâr politikasını sürdürdüğünü, bu durumun Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik süreciyle de bağdaşmadığını ileri sürdü.

Sarkisyan'a yanıt aynı toplantıda yer alan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den geldi. Aliyev, Ermenistan'ın, Türkiye heyetinin bulunmadığı bir toplantıda suçlamalarda bulunmasını "fırsatçılık" olarak değerlendirdi.

"Türkiye heyeti yok, ama ben varım" diyen Aliyev, Sarkisyan'a Ermenistan işgali altındaki Azerbaycan topraklarını hatırlattı.

ulusalkanal.com.tr

Fransa Cumhurbaşkanı'ndan tarihi itiraf Dünya Rus turistler Avrupa yolcusu Dünya Yanlış alarm Dünya 'Terörü beraber bitirdik' Dünya