Katar ve Almanya'dan Taliban ile iş birliği mesajı

Amerika'ya karşı zafer kazanan Taliban'a Katar ve Almanya’dan iş birliği mesajı geldi. Açıklamayı Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman El-Sani yaptı. El-Sani, "terörle mücadelede iş birliğinin önemine dikkat çektik" dedi.

Abone ol

Terörle mücadelede birlik vurgusu yapıldı. Taliban ile iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile görüştü. Görüşmede Afganistan ile ilgili son gelişmeler ele alındı.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el-Sani,"Yabancı birliklerin Afganistan'dan çekilmesinin ardından terörle mücadelede iş birliğinin önemine ve bu alanda, Taliban'ın işbirliğinin önemine dikkat çektik" dedi.

El-Sani, açıklamasında, "İnsani bir felaketi önleme yönündeki işbirliğini görüştüklerini" de ifade etti.

Kabil'deki büyükelçiliğin yeniden açabileceğini söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Maas da "Siyasi açıdan mümkün olur ve güvenlik izin verirse Almanya'nın Kabil'de yeniden büyükelçiliği olur" dedi.

Afganistan'da diplomatik varlığa ihtiyaç olduğunu belirten Maas, "Taliban'la görüşmelerden kaçış yok. Afganistan'da istikrarsızlığı göze alamayız" ifadelerini kullandı.

Ersin Tatar'dan petrol sızıntısı açıklaması: ''Risk şimdilik azaldı'' Dünya Taliban Pencşir için harekete geçti Dünya Ida Kasırgası ABD'nin güneyini al üst etti: 4 kişi hayatını kaybetti Dünya Biden'a tepkiler dinmiyor: 87 emekli Amerikan generalinden istifa çağrısı Dünya