Memleketten bahar manzaraları

Türk halkı Koronavirüs salgını nedeniyle "Evde Kal" çağrılarına uyarken, baharın gelişiyle tüm Türkiye binbir renkli güzelliklere büründü. Tarım ve hayvancılık yapan çiftçiler üretim seferberliği için var güçleriyle çalışırken, baharın müjdecisi olan rengarenk çiçekler, kuzular ve buzağılar sımsıcak manzaralar sunuyor.

Abone ol

Koronavirüs salgını nedeniyle Türk halkı "evinde kalırken", memlekete de bahar geldi.

Çiftçiler yoğun bir üretim seferberliğine girişirken, yurdun dört bir yanı baharın binbir rengiyle bezendi.

Bu arada, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde hububat hasatı için biçerdöverlerde son hazırlıklar yapılıyor. Sanayi Sitesinde bakıma alınan biçerdöverler, 25 Nisan'dan itibaren mevsimsel olarak hasatın başlayacağı yörelere doğru hareket edecek.

Türkiye'nin en fazla kar alan illerinden Muş'un meraları, ilkbaharda hayvanların otlatmaya çıkarılmasıyla şenlendi. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden olan kentte besiciler, uzun geçen kışın ardından yeşeren meralarda hayvanlarını otlatıyor.

Besiciler yem masraflarından kurtulmanın sevincini yaşarken, meralarda beslenen koyun ve kuzular, renkli görüntülere sahne oluyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde kısa süre önce dünyaya gelen buzağılar, ilkbaharın gelmesiyle çıkarıldıkları otlaklarda etrafa neşe saçıyor.

Aylarca hayvanlarını ahır ve ağıllarda kuru ot ve samanla besleyen besiciler, havaların ısınmasından sonra büyükbaş hayvanlarını otlaklara çıkarmaya başladı. Yeşildağ Mahallesi'ndeki otlaklara getirilen büyükbaş hayvanlar arasındaki buzağılar ilk kez çıktıkları yeşil alanlarda doğanın keyfini ve tadını çıkardı.

Karatay ilçesinde ise bir firmanın çalışanları, 170 bin metrekare alanda yetiştirdikleri 25 milyon lalenin bulunduğu tarladan çağrı yaptı.

40 çeşit lalenin üretildiği tarla, her yıl Türkiye'nin dört bir yanından binlerce ziyaretçiyi ağırlıyordu. Ancak bu yıl salgın nedeniyle ziyaretçiler tarlayı gezemiyor. Firma çalışanları, sessizliğe bürünen lale tarlasının ortasına, yaklaşık 20 bin lale ile "Türkiye'm evde kal geri kalma." yazdı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle karların eridiği alanlarda açan çiğdem ve nergisler kartpostallık manzaralar oluşturuyor.

Munzur Vadisi Milli Parkı, Munzur Gözeleri, Mercan Vadisi, Kırkmerdiven Şelaleleri ve Harami Dere'nin bulunduğu 1500 rakımlı Ovacık'ta, ilkbaharın gelişiyle doğada oluşan güzellikler ilgi çekiyor. Ziyaret köyü mevkisindeki bir tarlada açan çiğdem ve nergisler, göz alıcı güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bu görüntüler de Mersin'den. Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tarsus Doğa Parkı'nda dünyaya gelen iki bozayı, güneşli havanın tadını oynayarak çıkardı.

Parkta kalan "Pakoş" isimli 11 yaşındaki anne ile "Ayıcan" isimli 14 yaşındaki babanın 3 ay önce 2 sevimli yavrusu oldu. "Fıstık" ve "Doğa" isimli yavrular için parkta özel alan oluşturuldu.

Görevlilerin yakından ilgilendiği "Fıstık" ve Doğa", güneşin tadını çimler, kayalıklar ve rampalarla süslenen alanlarında oyun oynayarak çıkarıyor. Birbirlerinden hiç ayrılmayan kardeş ayılar, günün yorgunluğunu birlikte uyuyarak atıyor.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 4 gün sokağa çıkma yasağı Gündem Tarım Kredi'den iddialara yalanlama Gündem MEB'den 23 Nisan'da 100. Yıl Marşı Gündem Kovid-19'la mücadele topyekun sürüyor Gündem