800 kişinin öldüğü teknenin kaptanı yakalanmamak için bakın ne yaptı

Sicilya açıklarında batan ve 800 kişinin ölümüyle sonuçlanan göçmen teknesi faciasında yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Kaptan ve yardımcısının güvenlik güçlerine yakalanmamak için yolcuların arasına karıştığı belirlendi. Kaptan ve yardımcısı kıyıda kurtarılan kazazedeler tarafından tespit edildi.

Abone ol

İtalya'ya giderken Sicilya açıklarına batan ve 800 kişinin öldüğü göçmen teknesinin kaptanı ve yardımcısının yakalanmamak içinyolcuların arasına karıştığı ortaya çıktı.

Geminin Tunuslu kaptanı Muhammed Ali Malik ve yardımcısı Suriyeli Mahmud Bikhit'in kaçak mültecilerin arasında oturarak kendilerini yolcu gibi göstermeye çalıştığı ve kurtarma ekipleriyle birlikte kıyıya ulaştıkları sırada kazazedelerin onları tanıması üzerine yakayı ele verdiği öğrenildi.

Gözaltına alınan kaptan ve yardımcısı hakkında "taksirle çok sayıda adam öldürme", "gemi kazası yapmak" ve "insan kaçakçılığı" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Öte yandan soruşturmayı yüürüten İtalyan Katanya Savcılığı, geminin, kendisine yardıma gelen Portekizli ticaret gemisiyle çarpışması sonucu yan yatarak battığını belirledi.

ulusalkanal.com.tr

Üç katlı bina çöktü: 1 ölü, 9 yaralı Dünya Papa'ya Vatikan'da protesto Dünya Barzani: Musul operasyonunda İran yer alamayacak Dünya Suriye'de operasyon Dünya