TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve iş adamları heyeti İran'a gitti

Avrasya’ya kapı aralayan Türkiye, Rusya ve İran arasında yapılan zirvelerin ardından Tahran’la ekonomik ilişkiler de kuvvetleniyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki iş adamları heyeti İran’a gitti. Görüşmelerin gündeminde ticaret, ulaştırma, enerji ve turizm sektörlerinde atılacak adımlar var.

Abone ol

Ankara'nın Moskova ve Tahran'la işbirliğini genişletmesinin ardından gözler atılacak ekonomik adımlarda.

Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki iş adamları heyeti İran'a gitti. Gündemde, ticaret, ulaştırma, turizm sektörlerinde atılacak adımlar var.

Hisarcıklıoğlu, İran'da düzenlenecek, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın Ticaret ve Sanayi Odası Komitesi toplantısına katılacak.

Toplantılara İranlı yetkililerin yanı sıra, Azerbaycan, Kazakistan, Pakistan ve Tacikistan temsilcileri de yer alacak.

Geçen hafta İran Dışişleri Bakanı Cavid Zarif Türkiye’ye gelmiş; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü.

ulusalkanal.com.tr

Risk altındaki 150 bin konut yenilenecek Ekonomi Tarımsal üretim değeri 2015 yılında 205 milyar liraya ulaştı Ekonomi Okul servislerinin yeni ücretleri belirlendi Ekonomi İşsizlik oranı açıklandı Ekonomi