Putin: Üst düzey tedbirlerle kontrol altına aldık

Rusya'da koronavirüs ile mücadelede sert tedbirler alındı. Rusya Devlet Başkanı Viladmir Putin, tedbirler sayesinde yayılmayı engellediklerini açıkladı. 100'ü aşkın vaka sayısı olan Rusya'da henüz sokağa çıkma yasağı olmamasına rağmen halk eve kapandı.

Abone ol

Rusyakoronavirüs Kovid-19'a karşı eylem planlarının hazırlandığı, koordinasyon merkezi kurdu.

Sıkı tedbiler alınan Rusya'da şu ana kadar tespit edilebilen vaka sayısı 100'ü aştı. Avrupa'dan gelenlere 2 hafta karantina uygulanan Rusya'da 23 Mart'tan itibarene eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüsle koordinasyon merkezini ziyaret etti.

Putin, ülkede alınan üst düzey tedbirlerle durumun tamamen kontrol altında olduğunu açıkladı. Yayılmayı engellemeyi başardıklarını ifade etti.

Halka çağrıda bulunan Rus lider, "En katı ve sert kontrolü sağlamak gerekiyor. Vatandaşlardan alınan önlemleri anlayışla karşılamalarını istiyorum." dedi.

Moskova, önlemlere ek olarak ABD ve Çin gibi aşı arayışında. Ülkede Japon uzmanlarla geliştirilen taşınabilir hızlı test cihazının gelecek ay üretimine başlanacak.

Cep telefonlarına indirilecek uygulama yardımıyla halk, doktorlarla ücretsiz olarak görüşebilecek.

Moskova’nın tarihi ve turistik meydanlarının boşaldığı görülürken, sokaklarda insan sayısı her geçen gün sokağa çıkma yasağı olmamasına rağmen azaldı.

Her gün düzenli olarak temizlense de metro, otobüs ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarında yolculuk yapanların sayısıda düştü. Özel araç kullanımı ile trafik sıkışıklığı yaşanmaya başladı.

ulusal.com.tr

Yunanistan'daki sığınmacı kamplarına personel dışında kimse giremeyecek Dünya Almanya yoğun bakım ünitelerine personel bulamıyor Dünya İran'da koronavirüs salgını: 1135 ölü Dünya Dünya genelinde koronavirüs bulaşan kişi sayısı 198 bini geçti Dünya