Bugüne kadar ne yaptılar, hangi tertiplerde rol aldılar

Abone ol

Fethullahçı örgüte yönelik iki ayrı operasyonda tutuklanan 31 kişinin arasında en dikkat çeken isimler, İstanbul'daki Terörle Mücadele ve İstihbarattan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri oldu.

Gözaltılarda liste başı olan Ali Fuat Yılmazer, Ergenekon, Balyoz, Casusluk gibi soruşturmaların beyin takımındandı.

Yılmazer, aynı zamanda Hrant Dink'in öldürüleceğini anlatan resmi raporunu gizleyen istihbaratçıydı. Ayrıca hükümeti Ergenekon, Balyoz, gibi davalarıyla yönlendiren isimlerdendi.

Eski İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan da Yılmazer'in ardından bu göreve getirildi. Demirhan, Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde, yasa dışı dinleme izleme faaliyetlerinde Yılmazer'in sağ kolu olarak çalıştı.

Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın döneminde İstihbarat Şubesi'nin en etkin elemanlarından biri de Mesut Yılmaz'dı. Operasyonda tutuklanan Emniyet amiri Yılmaz, Şube'deki özel bir birimin başındaydı. Yılmaz'ın yönettiği R2 adlı birim Ergenekon ve Balyoz'daki yasa dışı dinlemeleri yaptı.

Bir diğer önemli isim de Eski Terörle Mücadeleden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Yurt Atayün. O da Emniyet'te Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan Ergenekon, Balyoz gibi soruşturmalara baktı. Atayün Ergenekon tertibi ile ilgili ABD büyükelçiliği'ne rapor veren ekibin başındaydı.

Yüzlerce komutan Atayün'ün döneminde cezaevine girdi. Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Atayün'ün Balyoz kumpasının sorumluları arasında olduğunu açıklamıştı. Atayün 7 Şubat MİT krizinin ardından göreven alındı.

Terörle Mücadele Şubesi'nin etkin elemanlarından biri de Erhan Körtek'ti. O da operasyon kapsamında tutuklandı. Körtek'in ismi, Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk'ün, şikayetiyle gündeme geldi. Körtek hakkında, yasa dışı dinleme ve kişisel verileri hukuka aykırı kaydetme iddiasıyla soruşturma yürütülmüştü.

ulusalkanal.com.tr

İşte 11 polisin tutuklanma nedenleri Gündem Arınç'tan yeni inciler Gündem F-Tipi'nin kilit isimleri ''z raporu'' verdi Gündem ''Başka adam mı kalmadı?'' Gündem