Bakan Koca açıkladı: Orta Anadolu ve Doğu'da vakalar arttı

Sağlık bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Salgına ilişkin güncel verileri açıklayan Koca, Orta ve doğu Anadolu bölgelerinde vaka sayısının arttığına dikkat çekti. Önlemlere dikkatle uyulması gerektiği vurgulayan Bakan Koca, turizm ile ilgili de her yabancı turistin ülkeye girişinde sağlık taramasından geçirileceğini belirtti.

Abone ol

Bilim Kurulu, Kovid-19 salgınıyla mücadelede yeni tavsiye kararları için toplandı. Toplantı sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgına ilişkin güncel verileri paylaştı.

Bakan Koca, İstanbul, İzmir gibi illerde vaka sayısının düştüğünü ancak, 1 Haziran sonrası Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde artış gözlendiğini belirtti.

Kamuoyunda endişe yaratan konulardan olan turizm sektörünün devamı hakkında ise, gerekli tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Koca, dışarıdan gelecek herkesin önce sağlık taramasından geçirileceğini söyledi.

Koca, yapılmaya başlanan Antikor testi hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, Türkiye’nin bağışıklık düzeyini ortaya çıkaracak testlerin, iki hafta içinde 81 ilde tamamlamış olacaklarını açıkladı.

Sağlık Bakanı, önlemlere dikkatle uyulması gerektiğinin bir kez daha altını çizerken, başta 65 yaş üstü ve 18 yaş altı olmak üzere tüm toplumda maske kullanımının önemine dikkat çekti.

ulusal.com.tr

Kültür ve Turizm Bakanı Temmuz'u işaret etti Gündem Hafter kaçtı mı? Akar açıkladı! Gündem 65 yaş üstü ve 18 yaş altına kritik uyarı Gündem Türk havacılık tarihinde yeni rekor Gündem