CHP'den başkanlık broşürü

CHP, Başkanlık referandumunda neden “Hayır” denilmesi gerektiğini anlatan bir broşür hazırladı. 20 maddeden oluşan Broşürde, Başkanlık sisteminin gelmesi halinde rejimin değişeceği vurgulandı, “Sadece adı Cumhuriyet olacak. Gerçekte krallık gibi her şey bir kişinin elinde olacak” ifadeleri kullanıldı.

Abone ol

Başkanlık referandumu için Nisan ayına işaret edilirken partiler de çalışmalarını hızlandırdı.

CHP, referanduma ilişkin “Hayır Demezseniz Ne Olacak?” başlıklı bir broşür hazırladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın 25 Ocak'ta yapılan MYK toplantısında sunduğu broşürde yurttaşlara 20 maddede “Hayır” oyu kullanılması çağrısı yapıldı. Broşürün ilk 3 maddesinde tek adam rejimine dikkat çekildi, Başkanın Hükümet, Meclis ve mahkeme başkanı olacağı vurgulandı. "O partinin genel başkanı hâkimleri atayacak. Kararname adı altında kanun yapabilecek. Seçtiğin meclisi fesih edebilecek" ifadeleri kullanıldı.

7’nci maddede ise başkanlık sistemi ile rejimin değişeceği belirtildi. "Rejim değişecek. Sadece adı Cumhuriyet olacak. Gerçekte krallık gibi her şey bir kişinin elinde olacak. Demokrasi kalmayacak" denildi.

Bu arada CHP Genl Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 26 Ocak’ta Meclis’teki makamında, referandumda “Hayır” oyu vereceğini açıklayan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile de görüştü. Görüşmede referandum sürecinin ele alındığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan ve Adem Geveri hakkında yakalama kararı Gündem Ankara haberleri - Yoğun güvenlik önlemleri alındı Gündem Kırıkkale haberleri - FETÖ/PDY operasyonu: 30 esnaf gözaltına alındı Gündem Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist öldürüldü Gündem