PKK'lılar kaçarken evlere döşedikleri patlayıcıları infilak ettiriyor

PKK'lılar, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uyguladığı hain taktiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde de uyguluyor. Teröristler, özellikle evlerin kolonlarına döşediği patlayıcıyı operasyon öncesinde kaçarken infilak ettiriyor. Örgüt üyeleri bu sayede güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatıyor.

Abone ol

Operasyonlarla birlikte ağır kayıplar veren PKK, hain planlarını devreye soktu.

Teröristler, bazı ilçelerdeki çok sayıda binaya el yapımı patlayıcı yerleştirdi. Tuzaklı binalar, teröristler tarafından özellikle güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında veya hemen öncesinde kaçmak için havaya uçuruluyor.

Yine evlerde camların önüne yığılmış Amonyum Nitrat çuvalları mevzinin yanı sıra patlatılmak için kullanılıyor. Aramalarda bugüne kadar bulunan yaklaşık 140 bin tüp sadece güvenlik güçlerine karşı kullanıldı. Yüksekova'da çekilen bu görüntü PKK'lıların kaçarken infilak ettirdiği sırada çekildi.

Bölücü terör örgütü, Yüksekova'daki taktiği Nusaybin'de de uyguladı. PKK'lılar güvenlik görevlilerinin müdahalesi sırasında, bina kolonlarına tuzakladıkları EYP'leri infilak ettirdi. Olayda 1 mehmetçik şehit olmuş, 6 askerimiz de yaralanmıştı.

Örgütün sözde Kuzey Irak Sorumlusu Terörist Fehmi Atalay, sözde Yüksekova Öz Savunma Sorumlusu Yusuf Saydut ve "Telho" kod adlı teröristler telsiz konuşmasında, " kontrol altında tutamadıkları binaları patlatarak enkaz oluşturmaları ve bu şekilde güvenlik güçlerinin geçişlerini engellemeleri" yönünde ifadeler kullanmıştı.

Öte yandan Yüksekova ilçesinde "terörist yok, ellerinde sadece kalaşnikof var" diyen kesimlerin söylemleri de ortaya çıkan bu fotoğraflarla çürütüldü.

Teröristler, 3 ayrı saldırıda toplam 5 adet havan mermisi kullandı. Operasyonlar sırasında ise 20 adet havan mermisi atılmış, Kobra araçlarında ve isabet eden evlerde hasar meydana gelmişti.

Aramalarda yine teröristlere ait bir adet 82 mm.lik havan ile 43 adet mühimmatı ve bir adet 60 mm.lik havan ile 65 adet mühimmatı ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu: Teröre sessiz kalırsanız, yarın sizin kapınızı çalar Gündem İstanbul Maltepe'deki şüpheli araçta silah çıktı Gündem Rus pilotları kurtarmak için giden helikopteri vuran 4 ÖSO'lu yakalandı Gündem ABD'de tutuklanan Rıza Sarraf'ın tüm malvarlığına el konulacak Gündem