Davutoğlu'ndan ''neden imza atmadık'' açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerika'nın yeni ortadoğu koalisyonu girişimlerini değerlendirdi. Stratejinin "gerekli" ancak "yetesiz" olduğunu söyleyen Davutoğlu, Türkiye'nin koalisyonda yer almamasını da "neden imza atmadığımız o kadar açık ve bellidir" ifadeleriyle açıkladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin ABD'nin yeni ortadoğu koalisyonunda neden yer almadığını açıkladı. Katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendiren Davutoğlu, "ABD’nin ne istediği ne kadar belliyse bizim de neden imza atmadığımız o kadar açık ve bellidir. Arife tarif gerekmez. İmza atmamamızın gerekçesine de zarar verir." dedi.

ABD’nin stratejisi gerekli ancak yetersiz olduğunu söyledi. "Düzen kurmak, siyasal istikrarı tesis etmek için yeterli değil." ifadelerini kullandı.

Irak’ta Abadi hükümetinin kurulmasında Türkiye'nin de rolü olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Bugün de katkı vermeye hazırız" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Wall Street Journal'dan Türkiye değerlendirmesi Gündem Davutoğlu, Avrasya Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu Gündem Çavuşoğlu’ndan Kerry’ye uyarı Gündem ''Rüşvete teslim olmayın'' Gündem