Yasa dışı dinlemeler yurt dışında yapıldı

Yasa dışı dinlemelerin yurt dışında bulanan bir ofisten yapıldığı ortaya atıldı. Haber Türk Gazetesi'nin istihbarat birimlerine dayandırdığı haberinde, cemaatin yurt dışında bir dinleme ofisi kurduğunu yazdı. Yurt dışında tutulan kayıtların ihtiyaca göre Türkiye'deki ofislere aktarıldığını kaydedidl.

Abone ol

F-Tipi örgütün yasa dışı dinlemeleri yurtdışındaki bir ofisten yaptığı ortaya atıldı. Haber Türk Gazetesi'nin soruşturmayı yürüten İstihbarat birimlerine dayandırdığı haberinde cemaatin yurt dışında dinleme ofisinin bulunduğu ve yasa dışı dinlemelerin burada kayıt altına alındığını iddia etti.

Haber göre, istihbarat birimleri soruşturma kapsamında inceledikleri dinleme kaytılarının tam ve eksiksiz olduğunu tespit etti. İstihbarat birimlerileri tapelerin tam ve eksiksiz olmasını dinlemenin "adam adama" yapıldığına işaret ettiğini bunun da Türkiye'de mümklü olmadığını kaydetti.

İstihbaratçılara göre F Tipi örgütün çalışma yöntemi şöyle. Örgüt, hem daha fazla personel çalıştırmak hem de gözönünde olmamak adına yurt dışında bulunan bir ofis üzerinden yasa dışı dinlemeleri sürdürdü. Cemaat daha sonra elde ettiği kayıtları Türkiye'deki ofislere gönderdi. Kayıtlar daha sonra emniyet mensupları aracılığıyla soruşturmayı yürüten savcılara iletildi.

Yasa dışı dinlemeler ile ilgili bir çarpıcı iddia da AKP Milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi. Tayyar, Emniyet içindeki F-Tipi örgütün yaptığı yasa dışı dinleme bilgilerini CİA ve MOSSAD ile paylaştığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

F tipi müdürler adliyede Gündem Meslektaşlarını da fişlemişler! Gündem Bilal Erdoğan'ın yeni ses kaydı ortaya çıktı Gündem Uğur Kurt cinayetinde yeni gelişme Gündem