Bakan açıkladı: Göreceksiniz! Askeri olarak harekete geçme planlarımız var

Erbil'de düzenlenen "Ortadoğu'nun Geleceği Konferansı"nda konuşan Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, terör sorununa değindi. Sinirlioğlu, IŞİD'e karşı önümüzdeki günlerde askeri olarak harekete geçme planları olduğunu söyledi

Abone ol

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil'de düzenlediği "Ortadoğu'nun Geleceği Konferansı'nda konuştu.

Dışişleri Bakanı Bölücü terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar, açılım süreci ve terör örgütü IŞİD'le mücadele konularını değerlendirdi.

"Açılım sürecinin amacı terörün yerini siyasetin almasıydı ancak verilen sözler yerine getirilmedi" diyen Sinirlioğlu, sürecin ölmediğini, duraklama devrine girdiğini söyledi.

IŞİD'le mücadele konusuna da değinen Sinirlioğlu, Irak ve Suriye'deki IŞİD'in Türkiye için de tehdit olduğuna dikkat çekti.

"IŞİD, yaşam tarzımızı ve güvenliğimizi tehdit etmektedir." diyen Dışişleri Bakanı "Türkiye, IŞİD'e karşı yapılan mücadelede Irak ve Kürdistan bölgesine yardım etmeye devam edecek. IŞİD'e karşı önümüzdeki günlerde askeri olarak harekete geçme planlarımız var. Göreceksiniz. Hepimiz birlikte bu tehlikeye karşı durmalıyız." ifadelerini kullandı.

Sinirlioğlu'nun açıklamaları "kamuoyunda "kara harekatı hazırlığı" şeklinde yorumlandı. Bu soru, bakanlık sözcüsü Tanju Bilgiç'e soruldu. "Kara harekatı bu tarz sözün kullanıldığını ben orada hatırlamıyorum. Ama biraz önce de söylediğim gibi gerekli tüm tedbirler DEAŞ terör örgütüne karşı uygun bir zamanda alınabilir. Burada hiçbir şüphe yok"ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 28'e yükseldi Gündem Başbakanlık'tan güvenlik toplantısı sonrası açıklama Gündem Demirtaş'tan başkanlık sistemi açıklaması Gündem Diyarbakır'da 1 polis şehit Gündem