Bor madeni özelleşecek mi?

Enerji Bakanı Taner Yıldız kapanan madenler ve enerji sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız, madenlerin kapanmaması için Kasım ayı sonuna kadar yeni bir düzenleme yapılacağını söyledi.

Abone ol

Enerji Bakanı Taner Yıldız, kapanan madenlerden özelleştirmeye bir çok konuda açıklamalar yaptı. NTV'ye yayınında konuşan Yıldız'ın gündeminde Torba Yasanın ardından kapanan madenler de vardı. Yeni bir maden yasasının haberini verdi.

Torba yasanın ardından kapatılan maden şirketleri ile yaklaşık 5 bin madenci işsiz kalmıştı. Enerji Bakanı, tüm bunların önüne geçmek için yapılacak düzenlemenin tarihini de verdi.

Bir başka gündemse özelleştirmeler. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bor fabrikalarının özelleştirilebileceğini söylemişti. Enerji Bakanı Taner Yıldız ise "böyle bir şey gündemde yok" dedi.

Kış geldi, havalar soğudu. Haliyle doğalgaz kullanımı artacak. Bakan Yıldız'ın açıklamasına göre Ukrayna'daki olaylar nedeniyle kışın doğalgaz tedarikinde sorunlar yaşanabilir.

ulusalkanal.com.tr

''Yanlışlıkla hapis yattınız; pardon'' Gündem Silah yardımının ayrıntıları ortaya çıktı! Gündem YSK'dan 'erken seçim' açıklaması Gündem Başbakanlık Kaynakları'ndan 'peşmerge' ve 'Kobani' açıklaması Gündem