Cenevre görüşmelerine ara verildi!

Suriye ordusu kritik operasyonlarla teröristlerin Halep'teki ikmal hattını kapattı, Riyad grubu Cenevre'de masadan kalktı. Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Stephan De Mistura, "henüz çözüm görünmediğini için görüşmelerin 25 Şubat'ta yapılacağını" duyurdu. Rusya, ertelemenin Suriye ordusunun başarısını gösterdiğini söyledi

Abone ol

Suriye ordusu, teröristlerin 4 yıldır kuşatma altında tuttuğu Halep'te ikmal hatlarını kesti, belirsizliklerle başlayan Cenevre görüşmeleri ertelendi. Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, görüşmelerin 25 Şubat'a ertelendiğini belirtti.

Mistura, Riyad Grubu ile bir araya geldikten sonra "Suriye halkı bir çözüm üretmemizi bekliyor. Henüz bunu görmedim ve görüşmelere yeniden başlayabilmek için bir ara verilmesi gerek" ifadelerini kullandı.

Riyad grubuna başkanlık eden Riyad Hicab da "Cenevre'den ayrılıyoruz, insani taleplerimize yanıt alana kadar da dönmeyeceğiz" dedi.

Görüşmelerin askıya alınmasına Suriye’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Beşar el Caferi'den ise tepki geldi. Caferi, erteleme konusunda Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar’ı suçladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, "Muhaliflerin Cenevre müzakerelerinden çekilmesi, Suriye ordusunun başarısını gösteriyor" dedi ve özellikle ordunun son günlerde Halep'in kuzeyinde elde ettiği ciddi başarılara vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Cenevre görüşmelerinin ertelenmesini "komik" olarak değerlendirdi.

ulusalkanal.com.tr

Kerry: Sınırda teröre karşı tam bir hakimiyet sağlanmak üzereyiz Dünya Suriye ordusu kuşatmayı kırdı Dünya Erdoğan Peru'yu ziyaret eden İlk Cumhurbaşkanı oldu Dünya Kremlin'den açıklama Dünya