Moskova'dan NATO'ya tepki!

NATO zirvesinde alınan Doğu Avrupa'ya asker konuşlandırma, Ukrayna ordusuna yardım, Rusya'ya ek yaptırım gibi kararlara Moskova sert yanıt verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gerginliğin artması kaçınılmaz görünüyor. NATO'nun adımları Ukrayna'daki bölünme alevlerini de körükleyecektir" denildi.

Abone ol

NATO zirvesinde alınan kararlara, hedefte olan Rusya'dan sert yanıt geldi.

Doğu Avrupa'da askeri güç konuşlandırılması ve Moskova'ya ek yaptırım kararına Rusya tepki gösterdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak NATO'nun Moskova'ya yönelik tutumunu eleştirdi. Açıklamada NATO'nun Ukrayna'da askeri tatbikat planlarının bölgede gerginliği artıracağı ifade edildi.

Açıklamada "NATO'nun adımları Ukrayna'daki barış sürecini tehlikeye atacağı gibi, toplumda bölünme alevlerini de körükleyecektir." ifadesi de yer aldı.

Moskova'nın açıklaasında, NATO'nun Amerika tarafından dikte edilen politikaları yürüttüğü vurgulandı. Teşkilatın Soğuk Savaş döneminden bu yana tavrının değişmediği belirtildi. Açıklamada "Kararlar kimseyi şaşırtmadı" denildi.

ulusalkanal.com.tr

Bekaroğlu CHP kurultayında çizik yedi Gündem CHP'de açılım ve özerklik devri Gündem Asansör faciasını protesto eden yurttaşlara polis müdahalesi! Gündem 5 ay önce bakın o inşaatta ne olmuş! Gündem