Adıyaman halkı Gölbaşı ilçesine yapılacak termik santrale karşı

Termik Santral tehdidi bu kez Adıyaman Gölbaşı'nı da kendini gösterdi. CHP'li Harmanlı Belediye Meclisi santral yapmak isteyen şirkete önce karşı çıktı. Sonra ne olduysa acilen toplanan Meclis bu sefer santral için vize verdi. Gölbaşı halkı duruma tepkili. Ulusal Kanal, Gölbaşı'na gitti halkın yükselen mücadelesini yerinde izledi.

Abone ol

Geçim kaynağı tarım ve hayvancılık... Fıstık, badem, ceviz, dut, incir... En çok ektikleri ürünler. Bölge aynı zamanda 61 çeşit kuş türünün konaklama yeri.

Yıllardır aynı topraklarda yaşıyorlar. Kendilerinden sonraki nesle temiz bir hava ve yaşam alanı bırakmak istiyorlar. Ta ki, santral tehdidi ortaya çıkana kadar.

Onlar Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Harmanlı ve Kalemkaş sakinleri.

Halk santrale karşı. Ancak tepki sadece SANKO Şirketi'ne değil. Çünkü CHP'li Belediye Meclis'inden karar çıkmasaydı, şirket yetki alamayacaktı.

Harmanlı Belediye Meclisi toplantısında 2’ye karşı 6 oyla ilk başvuru reddedildi. 2. başvuru için belediye meclis üyeleri acilen toplandı ve şirketin lehine karar çıktı.

Bu süreçte örgütlenen yurttaşlar Gölbaşı Çevre ve Doğa Koruma Derneği'ni kurdu.

Santralin yapılamsı planlanan alan 1. Derecede Deprem Bölgesi. Bu durum santrali pimi çekilmiş bir bombaya çeviriyor.

50 binden fazla nüfusu etkileyecek olan santralin kül depolama sahası ise Adıyaman il merkezine kadar geniş bir bölgeyi etkiliyor.

Bölge halkı, şirketin istihdam için verdiği sözlere de tepkili.

HABER-KAMERA: İLYAS GÜMRÜKÇÜ

ulusalkanal.com.tr

Yine kesinti! 5 ilçeye elektrik yok Yurt Beykoz'da orman yangını Yurt Jandarmadan uyuşturucu operasyonu Yurt Tam 23 bin çift taklit ayakkabı ele geçirildi Yurt