İzmir Valisi'nden geri vites!

İzmir genelinde yürüyüş ve gösterileri yasaklayan Valilik, ikinci bir açıklama daha yayımladı. Valiliğin açıklamasında, gösteri ve yürüyüşlerin yasaklanmadığı savunuldu, yasak kararını haberleştiren basın kuruluşları hedef alındı. Valiliğin açıklamasında, "Asıl amaç; bu tür toplumsal etkinlikleri düzenlemenin daha da kolaylaştırılmasıdır" denildi.

Abone ol

Önce yasakladı, ardından geri adım attı. Üstelik hedefe basın kuruluşlarını koydu.

İzmir Valiliği kentteki tüm gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını bildiren bir genelge yayınlamıştı. Yasağa göre, toplu yürüyüşler ile siyasi parti veya dernekler tarafından başka kuruluşların önünde açıklama yapılmayacaktı.

Ancak yasaklar büyük tepki çekti. Tepkiler üzerine Valilik'ten bugün bir yazılı açıklama daha geldi. Açıklamada basın açıklamalarının yasaklanmadığı belirtildi, yasaklara ilişkin haberler ağır ifadelerle hedef alındı.

Valiliğin açıklamasında, haberlerin "karalayıcı, yalan ve yönlendirici" olduğu savunuldu. Düzenlemenin asıl amacının ise bu tür toplumsal etkinlikleri düzenlemenin daha da kolaylaştırılmayı hedeflediği ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Danıştay'dan emsal karar Gündem İzmir'de "Erdoğan" tutuklaması Gündem CHP'nin o iddiası AKP'ye anayasa'yı değiştirme vesilesi oldu Gündem Hakan Fidan göreve başladı! Gündem