Soner Polat: Bakanlarımıza yönelik uygulamalar kabul edilemez

Vatan Partisi Genel Kurultay Divanı Başkanı Polat, "Hollanda'nın tavrı, hangi açıdan bakarsak bakalım dostluk, müttefiklik çerçevesinde değerlendirilemez" dedi.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Kurultay Divanı Başkanı Emekli Tümamiral Soner Polat, Türkiye’yi birleştiren Vatan Partisi 10’uncu Olağan Kurultayı'nın ikinci gününde Almanya ve Hollanda ile yaşanan "etkinlik" krizine ilişkin açıklamada bulundu. Polat, "Son derece talihsiz bir uygulamadır. Yapılan açıklamalar Avrupa'nın aydınlanma birikimini yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

"Duygusal davranışlar diplomasinin önüne çıkıyor. AKP'nin ülkeyi zafiyetlerle yönetmesinden endişe duyuyoruz." diyen Vatan Partisi Genel Kurul Divan Başkanı Polat'ın açıklamaları şöyle:

"Hollanda'nın tavrı, hangi açıdan bakarsak bakalım dostluk, müttefiklik çerçevesinde değerlendirilemez. Son derece talihsiz bir uygulamadır. Yapılan açıklamalar Avrupa'nın aydınlanma birikimini yansıtmamaktadır. Almanya, Hollanda gibi diplomasi geleneği olan iki ülkenin bu davranışları Türkiye'ye yönelik sinsi bir planın ilk aşaması mı?

Bakanlarımıza yönelik uygulamalar kabul edilemez olsa da buna gösterilecek tepkiler Türk Devlet diplomasi geleneğine uygun olmalıdır. Bu şekilde davranırsak Türkiye'nin ulusal çıkarlarını çok daha iyi savunabiliriz. Duygusal davranışlar diplomasinin önüne çıkıyor. AKP'nin ülkeyi zafiyetlerle yönetmesinden endişe duyuyoruz. Türkiye hem bölgesinde hem de küresel devlettir. Aklı selimlik galip gelecektir. Sorunun dostluk çerçevesinde çözüleceğine inanıyoruz."

ulusalkanal.com.tr

Bir engel de Mehdi Eker'e Gündem Erdoğan'dan NATO'ya tepki Gündem Malatya'da eski TİB mühendisleri yakalandı Gündem Orgeneral Akar'dan Moskova'ya tepki Gündem