Adana'daki orman yangını 9 Eylül'den bu yana devam ediyor

Adana'da çıkan orman yangını 9 Eylül'den bu yana devam ediyor. Günün ağarmasıyla birlikte yeniden başlayan havadan müdahale sürüyor.

Abone ol

Adana'nın Pozantı ilçesindeki orman yangını tüm müdahalelere rağmen söndürülemiyor.

Eskikonacık Mahallesi Eğriboyun mevkisinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları karadan ve havadan devam ediyor.

Havanın kararması nedeniyle ara verilen havadan müdahaleye, günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlandı. Yangına 6 helikopter, bir uçak, 53 arazöz, 18 su tankı, iş makineleri ile 400 personel müdahale ediyor.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde de henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Zindağan Nacar mevkiinde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve arazöz yönlendirildi.

Bir orman yangını haberi de Hatay'ın Dörtyol ilçesinden geldi. Amanos Dağları Çat Mahallesi'ndeki ormanlık alandan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

Bölgeye helikopter, arazöz ve su tankı yönlendirildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Balıkesir'in merkez Altıeylül ilçesinde ise makilik alanda yangın çıktı. Çukurhüseyin Mahallesinde çıkan yangına karadan ve havadan müdahale edildi.

Yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. 2,5 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın bölgesinde soğutma çalışmaları yapılıyor.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde ise anız yangını çıktı. Çiçekyayla köyünde otların ateşe verilmesi sonucu kontrolden çıkan alevler, ormanlık alana yöneldi.

İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yangına müdahale etti. Yangın, ormanlık alana sıçramadan söndürüldü. Bölgede soğutma çalışması yürüten ekipler, ormana yakın alanlarda ateş yakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

ulusal.com.tr

ATM'lere kart kopyalama düzeneği kuran baba ile oğlu yakalandı Yurt Adana'daki orman yangınına havadan müdahaleye ara verildi Yurt Antalya'da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 19 yaralı Yurt “Anıtsal Çeşme" gün yüzüne çıkıyor Yurt