İsrail Kudüs'e yerleim yeri inşa etme kararı aldı

İsrail, Filistinlilere baskı ve şantaja devam ediyor. Tel Aviv yönetimi, Doğu Kudüs'te 75 konutluk yeni Yahudi yerleşim yeri yapılacağını açıkladı.

Abone ol

İsrail, Doğu Kudüs’ün Beyt Hanina mahallesinde Yahudi yerleşimciler için konut inşa etme kararı aldı. Karar doğrultusunda 75 yeni konut yapılacak.

İsrail Doğu Kudüs’teki Filistinlilerin mahallelerinde Yahudi yerleşimciler için ilk defa konut inşa etmiyor.

Daha önce de işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Ras el-Amud ile Şeyh Cerrah mahallelerinde de Yahudiler için konut inşa etmişti.

İsrail işgalinden bu yana Batı Şeria'da 131, Doğu Kudüs'te 10, Batı Şeria'nın tepelerindeki bölgelerde ise 116 yerleşim birimi kuruldu.

Tel Aviv, Filistinlilerin mahallerinde yerleşim yeri açarak bölgenin nüfusunu değiştirmeyi planlıyor. Hedef, yerleşimcilerin sayısını kısa sürede 1 milyona çıkarmak.

Öte yandan bölgede İsrail'in askeri operasyonları sürüyor.

İsrail güvenlik güçleri gece yarısı Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilerin evlerine baskın düzenledi, 8 Filistinli gözaltına alındı.

ulusal.com.tr

Donald Trump'tan "isimsiz" makaleye tepki Dünya Japonya'da 6,6 büyüklüğünde deprem Dünya Trump'tan Kanada'ya tehdit Dünya ABD'de yerel gazetede FETÖ makalesi Dünya