Başkent'te Berkin isyanı

Berkin'in Cenaze İstanbul’daydı ancak, Başkent’te binlerce yurttaş Berkin’i anmak için Güven Park’ta toplandı. Eyleme polisin sert müdahalesi damga vurdu. Müdahale sırasında onlarca yurttaş yaralandı, birçok kişi de darp edilerek gözaltına alındı.

Abone ol

15 yaşındayken, polisin müdahalesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan için, Başkent Ankara’da binlerce yurttaş bir araya geldi. 269 gün sonra yaşam mücadelesini yitiren Berkin için Güven Park’ta tören düzenlendi. Başkent isyanınına polis müdahalesi damga vurdu.Güven Park’ta toplanma saati 12.00’ydi. Dakikalar ilerledikçe, kalabalık da arttı.

Herkes, meydana Berkin’in o gün alamadığı ekmekle geldi.Berkin’in akranları da kardeşleri için alandaydı.

Saatler 13.00’ geçtiğinde polis harekete geçti.Önce gaz bombaları, ardından basınçlı su yurttaşların üzerine yöneldi. Polis plastik mermilerle halkı dağıtmaya çalıştı.

Gazetecilerin bulunduğu binalara da hedefli olarak gaz bombaları atıldı. Yurttaşlar ara sokaklara dağılarak, protestolarını sürdürdü.

Polis mdüahalenin ardından gözaltılara başladı. Gözaltına alınan yurttaşlar darp edildi. Lise çağındaki çocuklar da polisin hedefi oldu. Eylem sırasında çok yurttaş da yaralandı.

ulusalkanal.com.tr

Ergenekon'da yeni tahliyeler Gündem Gül, O kanun düzenlemelerini onayladı Gündem 'Sorumlusu sen değil misin?' Gündem Erdoğan meydan okudu Gündem