ABD'de çöküş alarmı

ABD'de ekonomi kötüye gidiyor. Suç oranları artıyor. Bu durum Amerikalı şirketleri ayağa kaldırdı. New York'un geleceğinden endişe eden 150'den fazla büyük şirket, "çöküşü" durdurun çağrısı yaptı.

Abone ol

ABD'de koronavirüs salgınının tetiklediği çöküş sürüyor. Ekonomi kötüye gidiyor. Suç oranları artıyor. Dev şirketler ise bu durumdan endişeli.

Salgından en fazla etkilenen kentlerden biri olan ABD'nin finans merkezi New York, ciddi ekonomik sorunlarla boğuşuyor.

New York'un geleceğinden endişe eden 150'den fazla büyük şirket, Belediye Başkanı Bill de Blasio'ya çağru yaptı. Blasio'ya gönderilen mektupta, "çöküşü" durdurmak için daha kararlı adımlar atılması istendi.

Bütçe kesintisi nedeniyle çöp toplama gibi temel hizmetleri azaltan kent, gelecek iki yılda 9 milyar dolar bütçe açığı riski ile karşı karşıya.

Öte yandan siyahi Amerikalı George Floyd'un öldürülmesi sonrası New York polis departmanın bütçesinde 1 milyar dolar kesintiye gidildi. Bölgede, silahlı şiddet ve hırsızlık gibi suç oranları da artış gösterdi.

Kamu güvenliği konusunda yaygın bir endişenin bulunduğuna dikkat çekilen mektupta, çok sayıda kişinin işsiz olduğu ve evsiz kalma riskinin de bulunduğuna dikkat çekildi.

New York Belediye Başkanı Blasio ise kentin federal yardıma ve uzun vadeli borçlanmaya ihtiyaç duyduğu cevabını verdi.

Amerika'da veriler de beklendiği gibi gelmiyor. Ülkede tüketici enflasyonu ağustosta beklenenden yüksek çıktı. Endeksi aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 1,3 arttı.

ulusal.com.tr

Milli Savunma Bakanı Akar SAT personeliyle bir araya geldi: "Doğu Akdeniz'de boylarını aşanlar var" Gündem İstanbul Valiliği açıkladı: 14 Eylül'den itibaren yasak olacak Gündem İstanbul'da asayiş uygulaması: 329 şüpheli yakalandı Gündem Sınır ötesinde PKK'ya büyük darbe Gündem