Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki eylemler hakkında açıklama yapıldı

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki eylemler hakkında açıklama yapıldı

Yapılan açıklamada,"Irak’ın Bağdat ve güney vilayetlerinde gösterilerin yeniden başlamasıyla yaşanan şiddet olayları ve barışçıl göstericilere karşı orantısız güç kullanıldığı yönündeki haberleri derin endişeyle karşılıyoruz." denildi.

Açıklama şöyle;

Irak’ın Bağdat ve güney vilayetlerinde gösterilerin yeniden başlamasıyla yaşanan şiddet olayları ve barışçıl göstericilere karşı orantısız güç kullanıldığı yönündeki haberleri derin endişeyle karşılıyoruz.

Olaylarda çok sayıda can kaybı ve yaralanmanın vuku bulmasından büyük üzüntü duyuyoruz.

Irak halkının meşru beklentilerini karşılayacak ve ülkede huzur ve istikrarı sağlayacak reformların hayata geçirilebileceği bir ortamın süratle tesis edilmesini ümit ediyoruz.

Gösteriler sırasında hayatını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

ulusal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Türkiye'nin önünde tarihi fırsatlar var Gündem Süleyman Soylu'dan 'Çukur' ve 'Adana Sıfır Bir' eleştirisi: Bu iki dizi, çocuklarımızı zehirliyor Gündem Son dakika haberleri... İstanbul'da deprem (27 Ekim Pazar Kandilli Rasathanesi- AFAD son depremler) Gündem 28 Ekim Pazartesi 29 Ekim 2019 Salı günü resmi tatil mi? 28 Ekim 2019 Pazartesi günü PTT açık mı bankalar açık mı saat kaça kadar açık olacak? 29 Ekim 2019 Salı resmi tatil mi Gündem