119'uncu Sessiz Çığlık

119'uncu Sessiz Çığlık eylemlerinde hem sevinç hem de tepki vardı. Anayasa Mahkemesi'nin askeri casusluk davası için verdiği "hak ihlali" kararı, meydanlarda bayram havası estirdi. Talat Paşa Komitesi'nin Yunanistan'a alınmaması da tepkiyle karşılandı.

Abone ol

İstanbul "Askeri Casusluk" davası bir yıl sonra çöktü. AYM'nin "hak ihlali" kararı, Sessiz Çığlık eylemlerinde bayram havası estirdi.

Askeri Casusluk Davası'ndan cezaevinde olan subayların aileleri, İstanbul Beşiktaş Meydanı'ndaydı.

Bu kez, özgürlük için lokma dağıtıldı.

AYM kararını değerlendiren Balyoz davası avukatı Günizi Dizdar, Talat Paşa Komitesini engelleyenleler, kumpasları kuranların aynı yapı olduğuna dikkat çekti.

Ankara'daki eylemde ise, aynı kararın Malatya Zirve Yayınevi davası için de beklendiği belirtildi.

Sözde Askeri Casusluk davasıyla yargılanan Yüzbaşı Esin Tolga Uçar'ın annesi Nuran Uçar da AYM'nin kararından dolayı mutluluğunu dile getirdi.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tümgeneral Naci Beştepe de Yunanistan'da Talatpaşa Komitesi'nin yaşadıklarını anlattı.

İzmir'deki buluşma andımızın okunmasıyla başladı. Emekli Albay Erhan Çatkın, Talatpaşa Komitesinin Yunanistan'a alınmamasına tepki gösterdi.

Antalya'da da tablo aynı oldu. Emekli Albay Teoman Şanal, kumpas davalarının teker teker çöktüğünü söyledi.

Haber: Deniz Çağlayan - Çağla Akkuş - Belma Yücel

Kamera: Şengül Derin - Akın Kara

ulusalkanal.com.tr

CHP ve MHP'den şerh Gündem 'Yunan Parlamentosu utanıyor' Gündem Bugün bizim günümüz Gündem Karar temyize götürülecek Gündem