Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı görevinden alınan Ahmet Türk tutuklandı

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı görevinden alınan Ahmet Türk tutuklandı. 21 Kasım'da gözaltına alınan Türk, teröre destek suçundan cezaevine gönderildi. Polis, sabah saatlerinde de DBP'li Bitlis ve Mardin'in Kızıltepe belediyelerine operasyon düzenledi. Bitlis Belediye eş başkanı Hüseyin Olan gözaltına alındı.

Abone ol

PKK'ya yardım eden belediyelere yönelik operasyonlar sürüyor.

17 Kasım'da Mardin Büyükşehir Belediyesine operasyon yapılmış, Belediye Başkanı Ahmet Türk görevinden uzaklaştırılmıştı. 21 Kasım'da evinden gözaltına alınan Türk, bu sabah adiliyeye çıkarıldı.

Savcılık sorgusunun ardından Ahmet Türk, tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edild. Türk, teröre destek suçundan cezaevine gönderildi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal Mardin'e giderek Türk'ün ailesini ziyaret etti.

Türk ailesiyle yaklaşık bir saat görüşen Baykal, ardından Mardin Adliyesinde Başsavcı Mehmet Özel ile görüştü.

Terör operasyonu kapsamında Bitlis ve Mardin Kızıltepe belediyelerine de operasyon yapıldı.

Polis ekipleri sabah saatlerinde Bitlis Belediyesi'nde arama yaptı. DBP'li Belediye Başkanı Hüseyin Olan ile Belediye Meclis Üyesi Nevin Daşdemir Dağkıran gözaltına alındı. Kişilerin evlerinde de arama yapıldı.

Operasyonların diğer bir ayağı da Mardin'in Kızlıltepe ilçesi oldu. Çok sayıda Terörle Mücadele ekipleri belediye binasında arama yaptı. 4 kişi gözaltına alındı. DBP'li Belediye başkanı İsmail Asi'nin evinde de arama yapıldı ancak kendisine yönelik bir gözaltı işlemi olmadı.

Daha önce de Mardin Büyükşehir, Artuklu, Dargeçit, Nusaybin, Derik ve Mazıdağı belediyelerine kayyum atanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Kırşehir'de FETÖ/PDY davası Gündem Avrupa Parlamentosu, Türkiye kararını verdi Gündem Adana Seyhan'da bomba düzenekli bir araç ele geçirildi Gündem Şınak'ta 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Gündem