Hayvan satıcıları isyanda

Kurban Bayramı yaklaşırken, Anadolu'nun dört bir yanından İstanbul'a getirilen kurbanlıklar, pazarları doldurdu. Bu yerlerden biri de Beyoğlu Belediyesi'nin Kasımpaşa'daki hayvan satış yeri. Ama pazar alanı şu anda zor koşullara sahip çünkü burada henüz ne su, ne elektrik ne de yatacak yer mevcut. Üstelik bu durum 10 gündür devam ediyor.

Abone ol

Hayvan satıcılarının kimi Ağrı'dan Kars'tan, kimi Karadeniz eteklerinden, Kastamonu'dan kimi de Samsun'dan geldi İstanbul'a. Gelenlerin bir bölümü, Beyoğlu Belediyesi'nin, satış yeri olarak belirlediği Kasımpaşa Kurban alanına yerleşti.

Yüzleri gülüyor, hayvanlarıyla alıcıları bekliyorlar. Ama aslında zor şartlar içindeler ve isyan ediyorlar.

Şikayetçiler, çünkü ne ellerini yüzlerini yıkayacak suları, ne geceleri çadırlarını aydınlatacak ışıkları, ne de yatacak yerleri var.

Mesela, Samsun çadırı önünde, küçük bir leğende bulaşık yıkayan ya da Sinop çadırının önünde, elinde küçük bir ayna ile tıraş olmaya çalışan hayvan satıcıları görmek mümkün.

Çadır, yol derken masrafın 10 milyon lirayı bulduğunu söylüyorlar. Ama bu şartlara rağmen yine de, "katlanıyoruz, ekmek parası" diyorlar.

10 gündür Kasımpaşa Kurban Satış noktasında konaklayan hayvan satıcıları, yetkililerden bir an önce şartların iyileştirilmesini istiyor.

ulusalkanal.com.tr

Kurbanlık alırken nelere dikkat edilmeli? Yurt Cezalar şoförleri kızdırdı Yurt Veliler okulların İmam Hatip'e dönüştürülmesine tepki verdi Yurt Üniversite inşaatında göçük: 5 yaralı Yurt