Sakarya Valisi: Çok yönlü araştırıyoruz

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 4 bacağı kesilmiş halde bulunan yavru köpek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Türkiye'nin gündemine oturan olayla ilgili Sakarya Valiliği ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama geldi. Olayın soruşturulduğunu belirten Kalın, hayvanlara eziyet eden kişilerin cezalandırılmasını öngeren yasa tasarısının çıkarılacağının mesajını verdi.

Abone ol

Uğradığı vahşete çok fazla dayanamadı. 4 bacağı kesilmiş halde bulunan yavru köpek, Sakarya ve İstanbul'da yapılan onca müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Geçen gün Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık bir alanda 4 bacağı kesilmiş halde bulunan yavru köpeğe uygulanan vahşet Türkiye'nin gündemine oturdu.

Yavru köpek tedavi için önce Sakarya'ya ardından da İstanbul Ataşehir'deki hayvan hastanesine getirildi. Ameliyat öncesi antibiyotik ve serum tedavisine başlandı. İlk başlarda köpeğin durumunda iyileşme gözlendi ama bu çok uzun sürmedi.

Durumu kötüleşen yavru köpek tüm müdahaleye rağmen hayata tutunamadı. Yavru köpeğin ölmesi bir anda sosyal medyanın en çok konuşulan konularına arasına girdi. Binlerce hayvansever bu vahşeti yaşatanların cezalandırılmasını istedi.

Tepki çeken bu olayla ilgili önce Sakarya Valiliği'nden ardından da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama geldi. Sakarya Valisi İrfan Bakırlıoğlu, olayın tüm yönleriyle soruşturulduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sakarya Valisi ile görüştüğünü ve olayda kasıt ya da ihmal varsa ortaya çıkarılacağını belirtti. Kalın, ayrıca hayvanlara eziyet ya da işkence eden kişiler hakkında hazırlanan yasa tasarısının Meclis’ten çıkması isabet olacaktır ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Nevşehir'de zincirleme trafik kazası: 16 yaralı Yurt Bayram tatilinde vatandaşlar plajlara akın etti Yurt Yurtta Bayram heyecanı Yurt Bayramın ilk 2 günlük bilançosu Yurt