Uyuşturucu ile mücadele eden TLB'ye idari para cezası

Türkiye Liseliler Birliği'nin "Uyuşturucuya karşı yaşa" afişine emniyet 1701 TL para cezası kesti

Abone ol

Türkiye Liseliler Birliği'nin "Uyuşturucuya karşı yaşa" afişine emniyet 1701 TL para cezası kesti.

Türkiye Liseliler Birliği'nin (TLB) yüzlerce gencin ölümüne neden olan ve milyonlarcasını da tehdit eden, "Uyuşturucuya karşı yaşa" kampanyasının afişini asan TLB'lilere Zonguldak emniyeti tarafından 1701 TL idari para cezası kesildi. Zonguldak İncivez Mahallesi Üniversite caddesi üzerinde gece 12 sularında gerçekleşen olayda önce afiş asan TLB'lilerin yanına sivil polisler gelerek Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolü yaptı. Ardından bir polise gelen telefon üzerine karakola götürülen 3 TLB üyesini hiçbir gerekçe göstermeksizin gece 02:00'ye kadar beklettiler. Bu durum üzerine itiraz eden TLB'lilerin her birine "Kabahatler kanunu" gereğince 3 TLB'liye kişi başı 567 TL olmak üzere toplamda 1701 Türk Lirasıidari para cezası keserek serbest bıraktılar.

Konu ile görüştüğümüz ve olayı bizzat yaşan TLB Genel Merkez Yöneticisi Cenk Altunsüzen ulusalkanal.com.tr'ye özel şu açıklamaları yaptı:

Bugün Zonguldak'ta bir genç daha uyuşturucu madde kullanıp ardından komaya girerek hayatını kaybetti. Bizler ise uyuşturucuya karşı mücadele ediyoruz. Bunun için çeşitli kampanyalar düzenliyor ve halkımızdan, sivil toplum örgütlerinden, aydınlarımızdan destek alıyoruz. Zonguldak emniyeti tarafından bize böyle bir cezanın kesilmesi biraz manidar oldu.

Öte yandan Zonguldak emniyeti tarafından düzenlenen, "İdari yaptırım karar tutanağı"nda yer alan "Kişinin kontrol altına alınıp alınmadığı bölümün polisler tarafından el yazısı ile "alınmadı" ibaresinin yazılması, TLB'lilerin neden 2 saat boyunca karakolda tutulduğunu akıllara getirdi.

Türkiye Liseliler Birliği’nin (TLB) uyuşturucuya karşı yürüttüğü kampanyaya başta Ayşen Gruda, Suzan Aksoy, Bennu Yıldırımlar, Zeki Alasya olmak üzere çok sayıda sanatçı da destek verdi. Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Canan Arıtman ise cumhuriyet kadınları olarak Türkiye Liseliler Birliği’nin bu mücadelesinin her adımında yanında olacaklarını, TLB’nin bu mücadelesinin Türkiye çapında yürütülmesi için Türkiye’nin 81 ilinde şubelerini seferber edeceklerini ifade etmişti

Gökhan ÇELİK

ulusalkanal.com.tr

Bu hareketler zarar verir mi? Gündem Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşiden şok açıklamalar Gündem Mahkemeye sevk edildiler! Gündem 'Tayyip Erdoğan'ı öldürebilirler' Gündem