Ceza infaz yasasında son durum ne? Devlet Bahçeli'den açıklama (Af yasası)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Dış politikayı Putin belirliyor" sözlerini eleştirdi; "İyi ki Amerika tayin etmiyor" ifadelerini kullandı. Bahçeli, dış politikayı Cumhurbaşkanı ve devlet kurumlarının tayin ettiğini belirtti.

Abone ol

CHP'den gelen, Türk dış politikasını Rusya'nın belirlediğine yönelik iddialara, MHP'den tepki geldi. Açıklamayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. Bahçeli dış politikayı Cumhurbaşkanı ve kurumlarının belirlediğine dikkat çekti. Suçlamalara "Amerika" üzerinden yanıt verdi.

Bahçeli, Ankara'da, Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 15'inci Dönem Mezuniyet Töreni'nde konuşma yaptı. Hedefinde CHP-HDP yakınlaşması da vardı.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekiller hakkında hazırladıkları suç duyurusuna da değindi. Ayrıntı vermedi, "önemli şeyler var" dedi.

Bahçeli FETÖ'nün siyasi ayağına yönelik de mesajlar verdi, Yurtta Sulh Konseyi'ne işaret etti.

İkinci yargı paketiyle birlikte Meclis'e sunulması planlanan ceza infaz yasasındaki değişiklikler de soruldu Bahçeli'ye. MHP lideri, son tasarıya ilişkin bilgisinin olmadığını ifade etti, MHP'nin hazırladığı af tasarısının beklemede olduğunu belirtti.

Bahçeli, "Son tasarıyı henüz daha bilemiyoruz. Ama bizim hazırladığımız tasarı, Cumhurbaşkanımızın değerlendirmelerini dikkate alarak beklemeye almıştık, hala beklemede." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

KHK'lı öğretmenlerin iadesini istedi Gündem Şehit Fevzi Altınayak'ın cenazesi Konya'da toprağa verildi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul ve Möntrö açıklaması Gündem IŞİD'li teröristler tek tek yakalanıp sınır dışı ediliyor Gündem