Harun Karadeniz 68'liler Birliği Vakfı tarafından mezarı başında anıldı

Harun Karadeniz... 6. Filo askererinin denize dökülmesinden, özel okulların yürüyüşüne kadar o hep en öndeydi. Dev-Genç davasında tutukluyken, amansız bir hastalağa yakalandı ve 12 Mart cuntası tarafından tedavisine izin verilmedi. Yurtsever gençlik önderi Harun Karadeniz, ölümünün 41. yılında 68'liler Birliği Vakfı tarafından mezarı başında anıldı.

Abone ol

68 Gençlik Hareketi'nin devrimci önderlerinden Harun Karadeniz ölümünün 41. yılında mezarı başında anıldı.

Harun Karadeniz, Öğrencilik yıllarında Öğrenci Derneği Başkanlığı ve İTÜ Öğrenci Birliği başkanlığı yaptı.

Birçok anti-emperyalist eylemin en ön saflarında, boykotlarda, okul işgallerinde kitlelere öncülük eden isimlerden biriydi.

Türk bayraklarıyla her yurttaşın eşit eğitim alması için 441 kilometrelik Özel Okullar Yürüyüşüne önderlik etti.

Eğitim sistemindeki reformları gerçekleştirmek için yapılan üniversite işgallerinden biri olan, "İlkokullardan Üniversiteye Dek Eğitim ve Devrim" sloganıyla yapılan "İTÜ işgali"nde öncü oldu.

Amerikan Altıncı Filosu'nun Dolmabahçe önlerinde denize döküldüğü eylemlerde etkin rol oynadı.

Emeksiz vatan olmaz diyenlerdi... Öğrenci eylemlerini emekçilerle buluşturmak için yoğun çaba sarf etti.

Dev-Genç davasından tutukluyken hapishanede ciddi bir hastalığa yakalandı, tedavisine izin verilmedi. 15 Ağustos 1975'de hayatını kaybetti.

68'liler Birliği Vakfı ölümünün 41. yılında, İstanbul Karacaahmetteki Mezarı başında Harun Karadeniz'i andı.

ulusalkanal.com.tr

Şırnak Silopi’de askeri konvoyun geçişi sırasında patlama: 3 yaralı Gündem 111 devlet kurumunun satılmasını hedefleyen tasarıya tepki: Satılan Cumhuriyet'tir, Cumhuriyet'in ekonomisidir Gündem AYM'den, 'cinsel istismarda 15 yaş kuralının iptali' açıklaması Gündem ABD'nin Suriye'de PKK/PYD eliyle korsan devlet girişimi bir aşama daha kaydetti Gündem