Baykal'dan Erdoğan görüşmesi açıklaması: AKP'siz bir hükümet...

Kimlik siyaseti yüzünden muhalefetin kendi arasında bir koalisyon kurmasının zor olduğunu söyleyen Deniz Baykal AKP'siz bir hükümet olmayacağını söyledi. Sürpriz bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la biraraya gelen Baykal, görüşmenin içeriğini hakkında, bu sefer canlı yayında açıklamalar yaptı.

Abone ol

Seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cüneyt Özdemir'in sunduğu Kanal D Ana Haber'e konuk oldu. Baykal görüşme ile ilgili açıklamalar yaptı.

"Ben oraya koalisyon görüşmeye gitmedim.Türkiye'nin bu ortamında ne yapmak gerekir diye konuştuk"

Koalisyon oluşturma zorluğu yaşandığını hatırlatan Baykal bunun kimlik siyaseti yüzünden yaşandığı görüşünde. Baykal, muhalefetin kaolisyon yapamayacağı ile ilgili şunları söyledi: "Bugün bizim Türkiye'de yaşadığımız koalisyon oluşturma zorluğu partilerin programlarından ötürü yaşanmıyor. 13 yıl boyunca muhalefet hükümetin politikaları karşısında belli angajmanlara girdiler. CHP dışındaki 2 parti kazanç çıkardı. kendi aralarında muhalefet partileri bir kaolisyon kursa mesele yok. Görünen o ki kimlik hassasiyeti nedeniyle koalisyon kurması zor görünüyor. Bu noktada iktidarın yükleri var. Bu durumda ya iktidar kendi içinde hesaplaşma yapacaktır ki nedir onlar: Yolsuzluk soruşturması, çözüm sürecinin devam edip etmemesi, belli bir noktaya bağlanması."

Baykal Erken seçime de sıcak bakmadığını şöyle belirtti: "Türkiye'de bir seçim yapıldı ve bir dağılım yapıldı. Seçim telaşıyla geldik Haziran'ın ortasına. Koalisyon çabası arkasından gelecek bir erken seçim 2015'i kaybeder. Yeni bir seçimin olumlu sonuç doğuracağı da kesin değil."

ulusalkanal.com.tr

DEDAŞ'ın IŞİD'e elektrik verdiği iddia edildi Gündem Seçim Sonucu: Türkiye ''demokratik'' yoldan bölünüyor Gündem 2 yıl boyunca 5 bin kişiyi dinlemişler! Gündem Cami imamı Erdoğan'ı yalanladı! Gündem