Ermenistan Türk uçaklarına hava sahasını açtı: THY'nin Bakü-İstanbul uçuşu Ermenistan üzerinden gerçekleşti

Ermenistan, Türk uçaklarına hava sahasını açtı. Türk Hava Yolları'nın Bakü-İstanbul uçuşu, Ermenistan hava sahası üzerinden gerçekleşti.

Abone ol

Ermenistan, hava sahasını Türk uçaklarına açtı. Türk Hava Yolları'nın Bakü-İstanbul uçuşu, Karabağ savaşı sonrası ilk kez Ermenistan üzerinden yapıldı.

Türkiye-Azerbaycan arasında sivil uçuşlar, Dağlık Karabağ sorunu nedeniyle Ermenistan yönetimi tarafından engelleniyordu. Azerbaycan'ın Karabağ zaferi sonrası, Ankara ve Bakü yönetimleri, hava sahasını açması yönünde Erivan'a baskıyı arttırdı.

Türkiye ve Azerbaycan'dan verilen ''Rusya-Ermenistan arasındaki uçuşlara hava sahamızı kapatırız'' mesajı üzerine, Ermenistan, direnmekten vazgeçti. Rusya'dan insanı ve askeri yardım beklentisi içinde olan Ermenistan, Azerbaycan'dan havalanan Türk yolcu uçaklarına hava sahasını açmak zorunda kaldı.

Azerbaycan kaynaklı Musavat gazetesi, Türk Hava Yolları'nın Ermenistan üzerinden Bakü-İstanbul arasında tarihi bir uçuş gerçekleştirdiğini duyurdu.

Daha önce Azerbaycan ve Türkiye yolcu uçakları, Gürcistan hava sahasında uçmak zorunda kalıyor, bu da daha uzun bir mesafe kat etmek anlamına geliyordu.

İstanbul'da PKK'ya yönelik operasyon Gündem Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı: ''Mevcut nafaka düzenlemesinde değişikliğe ihtiyaç yoktur'' Gündem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'nin CAATSA yaptırımlarını değerlendirdi: ''Bu yaptırım egemenlik haklarımıza saldırıdır'' Gündem Hırvatistan'da 6,3 büyüklüğünde deprem Gündem