O polis şefi konuştu!

F tipi örgüt operasyonunun 3'üncü dalgasındaki en kritik isim Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'ydı. Saygılı, 40 sayfalık ifade verdi. Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün gibi Saygılı da sorgusunda, üstlerini yani savcı ve hakimleri suçladı.

Abone ol

Gülen örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan en kritik isim, Eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı'ydı.

İddiaların odağındaki Saygılı'nın sorulara vereceği yanıtlar da merak konusu oldu. Emniyet'te 40 sayfalık ifade veren Yakub Saygılı, Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün gibi davrandı. Üstlerini, yani hakim ve savcıları suçladı.

Yakub Saygılı'ya yasama dokunulmazlığı bulunan 29 kişinin niçin dinlendiği soruldu. Saygılı, dokunulmazlığı olan kişilerin, takip altındaki kişilerle irtibat kurduğu için dinlemeye takıldığını söyledi. Bunların da derhal savcıya iletildiğini belirtti.

"Bu irtibatlar anlık olarak soruşturma savcısına iletilmiştir. Soruşturma savcısının suça iştirak görüşmesi olduğuna karar verdikleri tape yapılmıştır. Hangi görüşmelerin tapesinin yapılıp yapılmayacağına soruşturma savcısı karar vermektedir"

Saygılı'ya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve bazı milletvekillerinin konuşmalarının kimin talimatı ile tape edildiği soruldu. Saygılı, "Soruşturma savcısının talimatı ile tape yapılmıştır. Bu soru kolluğa soruluyorsa, savcı ve hakimlere de sorulmalıdır" yanıtını verdi.

Saygılı, "dönemin Başbakanı" olarak adlandırılan Erdoğan'ı devirme amaçlarının olmadığını savundu. Erdoğan'ı "örgüt lideri" olarak gösteren herhangi bir şemanın da çizilmediğini söyledi.

Saygılı, Erdoğan'ın takip edildiği iddialarına ise, "izlenen kişinin Erdoğan değil, Yasin El Kadıydı" yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

HSYK seçimleri için YSK'ya başvurular başladı Gündem ''Yeni Başbakan'ın misyonu yolsuzluk soruşturmalarını kapatmak'' Gündem Umutlar boşa çıktı Gündem Has ekip Köşk'e taşındı Gündem