İsviçre'den Suriye ile ilgili kritik karar

Terör örgütlerinin her geçen gün şiddeti artırdığı Suriye ile ilgili kritik bir karar da İsviçre'den geldi. İsviçre federal İdari mahkemesi, Beşar Esad'ın kuzeni Rami Makhlouf'un İsviçre bankalarında bulunan paraları ve mal varlığı hareketlerini bloke etti. Gerekçe ise Suriye'deki meşru rejime destek sağlaması.

Abone ol

İsviçre, terör örgütleri ile mücadele eden Suriye'yi ilgilendiren bir karar aldı. İsviçre Federal İdari Mahkemesi, Beşar Esad'ın kuzeni Rami Makhlouf'un para ve ma varlığı hareketlerini dondurdu.

Esad'ın kuzeni Rami Makhlouf, Federal İdari mahkemenin kararına itiraz etti. Bir üst mahkemeye yapılan temyiz başvurusunda, kararın kaldırılmasını istendi.

Ancak başvuruyu görüşen mahkeme Rami Makhlouf'un itirazını da reddetti. Para ve mal varlıkları üzerindeki bloke kararı onandı. Bloke kararına, Makhlouf'un, "Esad hükümetine finans desteği sağlaması" gerekçe gösterildi.

İsviçre Hükümeti 2013'te İsviçre'ye gelmek için vize başvurusu yapan Rami Makhlouf ve kardeşi Hafız Makhlouf'un başvurularını da reddetmişti.

ulusalkanal.com.tr

Pakistan’da sıcaklar yüzlerce kişinin ölümüne neden oldu Dünya Bir tekne faciası daha: Çok sayıda ölü var Dünya Suriye İçişleri Bakanı teröre karşı bölge ülkelerine ''stratejik işbirliği'' çağrısı yaptı Dünya İran'dan kritik hamle Dünya