"Bizi terörist görmüyorlar"

“Batılı ülkeler bizi artık terörist olarak görmüyorlar” Bu sözler PYD Eş başkanı Salih Müslim’e ait. Müslim, Avrupa Parlamentosu'nda “IŞİD’in Kobani saldırısı ve bölgeye etkileri” konulu konferansta konuştu. Amerikalı ve İngiliz yetkililerle oturup yüz yüze konuştuklarını açıkladı.

Abone ol

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ABD ve Avrupa ülkelerin kendilerini artık terörist olarak görmediklerini söyledi. IŞİD’e karşı savaşta da kendilerine ağır silahlar talep etti.

Gayrı resmi Kürt Dostluk Grubu Avrupa Parlamentosu'nda “IŞİD’in saldırısı ve bölgeye etkileri” konulu konferans düzenledi.

Konferansta konuşan PYD eş başkanı Salih Müslim çarpıcı açıklamalar yaptı. Müslim, “batılı ülkelerin bize olan tavrı IŞİD’in Kobani saldırılarıyla birlikte değişti. Bizi terörist olarak görmüyorlar” dedi. Amerikalılar ve İngilizlerle yüz yüze oturup görüştüklerini söyledi.

Batılı ülkeler tarafından doğrudan muhatap alınmak isteklerini belirten Müslim, IŞİD’e karşı savaşta da kendilerine ağır silahlar verilmesini talep etti.

Başka ülkeler yetkilileriyle de görüşme beklediklerini dile getiren PYD Eş Başkanı, görüştükleri ülkelerle daha fazla işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Ölümünün 8’inci yılında anıldı Gündem F-tipi polislere soruşturma Gündem Kumpas savcısına ihraç istemi Gündem Sabahattin Önkibar İslamın ve Türklüğün katillerini yazdı Gündem