Milli İHA'nın büyük başarısı

TSK envanterine giren ilk yerli ve milli İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB2, büyük bir başarıya daha imza attı. Yaklaşık bir yıl süren çalışmalar sonunda silahlandırılan Bayraktar, Roketsan’ın geliştirdiği uzun menzilli yerli anti tank füzesi ile belirlenen hedefi tam isabetle vurdu.

Abone ol

Bin uçuş saatini tamamlayan yerli insansız hava aracı Bayraktar, yeni bir başarıya imza attı.

Kale - Baykar İş Ortaklığı tarafından Türk mühendislerince üretilen Bayraktar TB2, geçen yıl yaptığı deneme uçuşlarında 27 bin feet irtifa ve 24 saat 34 dakika havada kalma süresiyle kendi sınıfında dünya rekorunu kırmıştı.

TSK bünyesinde kullanılan Milli İHA bu kez silahlı haliyle göz doldurdu. Bir süredir silahlandırma çalışmalarına tabii tutulan TB2, füze ile ilk kez atış yaptı.

Roketsan tarafından geliştirilen lazer güdümlü UMTAS füzeleri ile havalanan milli İHA, belirlenen hedefi başarıyla vurdu. TB2'nin taşıdığı füzeler, 5 bin metre yükseklikte, hedefe 8 kilometre uzaklıktan ateşlendi. Hedef yüzde 100 isabetle vuruldu.

Bayraktar'ın peş peşe sergilediği başarılar, Türkiye’nin uluslararası alanda rahatlamasına neden oldu. Türkiye, 2008’den beri Amerika’nın ürettiği silahlı İHA’lardan almak istemiş ama ABD Kongresi’nden onay çıkmamıştı.

Türkiye, ABD, Çin, İsrail ve İran’ın ardından kendi silahlı İHA’sını üreten 5’inci ülke oldu. Bayraktar TB2, 12 metre kanat açıklığı ve 650 kg toplam kalkış ağırlığına sahip.

ulusalkanal.com.tr

Turizme çare aranıyor Gündem Kılıçdaroğlu: Başkanlık sisteminin tartışılmasına karşı değiliz Gündem Erdoğan’dan Davutoğlu’na yanıt Gündem Boşandığı eşini öldürdükten sonra intihar girişiminde bulundu Gündem