ABD 10 kez vurdu!

Amerika Suriye ve Irak'ta IŞİD hedeflerine yönelik 10 saldırı düzenledi. 6'sı Suriye 4'ü Irak'ta gerçekleştirilen saldırılarda IŞİD'e ait 3 kamp imha edildi. Fransa ve İngiltere de savaş gemilerini Basra körfezine yönelendirdiklerini açıkladı.

Abone ol

PKK ile çatışan IŞİD'e hava saldırıları düzenleyen Amerika, Irak ve Suriye'de 10 hedefi vurdu.

Amerikan jetleri tarafından yapılan saldırıların 6'sı Suriye'deki hedeflere yönelikti. Haseki, Deyr-ez Zor ve Ayl el Arap'taki sadırılarda 2 IŞİD kampı ve bir topçu bataryası imha edildi.

Irak'taki saldırılar da Kerkük, Musul ve Telafer'de yoğunlaştı. 4 saldırıda 11 kamp imha edildi. 9 araç da kullanılamaz hale getirildi.

Amerika saldırılarının yanında Fransa Savunma Bakanlığı da bir uçak gemisiyle birlikte bir uçaksavar fırkaeyni ve bir tanker gemisini Basra Körfezine yönlendirdiklerini açıkladı.

İngiltere de anti denizaltı fırkateynini Basra Körfezi'ne yönlendirdiğini duyurdu. Fransız ve İngiliz savaş gemilerinin ABD savaş uçak gemisi USS Carl Vinson Gaulle'e katılarak IŞİD hedeflerine yöneleceği, savaş gemilerine ABD'nin komuta edeceği belirtiliyor.

Öte yandan, 6 haftalık ateşkes için batıdan görüş alan Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Şam'a gitti. Mistura'nın ateşkes şartlarını Suriye hükümetiyle görüşeceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

İran'dan sert tepki Dünya SYRIZA'da ilk çatlak Dünya İsrail ile ABD anlaştı Dünya Avustralya vatandaşlık şartlarını zorlaştırıyor Dünya