İlber Ortaylı, Ara Güler'i yazdı

Abone ol

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını çektiği gerekçesiyle tepkilerin hedefi olan Ara Güler'e sahip çıktı. Ortaylı yazısında, "Ülkenin üstat bir fotoğrafçısının cumhurbaşkanından başlayarak politikacıları, parti başkanlarını, ordu komutanlarını fotoğraflaması kadar doğal ve gerekli bir çalışma olamaz." dedi.

Ortaylı'nın Milliyet gazetesindeki yazısının ilgili bölümü şöyle:

Ara Güler’in ellerine sağlık

Ara Güler usta, Cumhurbaşkanı’nın resmini çekti diye solcu bir gazeteden başlayan protesto bazı münasebetsizleri de sardı. Ara Güler’in fotoğrafçılığı olmasa yakın Türkiye’nin tabiatını, tarihini, insan manzaralarını bilemezdik. Fotoğrafçı ve ressam her şeyi fırçasına ve kamerasına alır. Ülkenin üstat bir fotoğrafçısının cumhurbaşkanından başlayarak politikacıları, parti başkanlarını, ordu komutanlarını fotoğraflaması kadar doğal ve gerekli bir çalışma olamaz. Ellerine sağlık, Allah uzun ömür versin.

Fotoğraf: Murat Şaka

Bahçeli uyardı: Hiçbir dava arkadaşım... Gündem Aksi halde bu büyük suçun ortağı olursunuz... Gündem Doğu Perinçek: PKK, ABD ve İsrail kaybetti! Gündem Ayrıntılara Ulusal Kanal ulaştı: Kıstırılan PKK liderini kurtarmak için çocukları diri diri yakacaklardı Gündem