CHP dokunulmazlıklara ilişkin AKP’ye 3 öneri sundu

CHP AKP’ye dokunulmazlıklar konusunda üç maddelik öneri sundu. CHP grup başkanvekili Engin Altay AKP grup başkanvekili Naci Bostancı ile Meclis’te bir araya geldi. Toplantı sonrası konuşan Altay “AKP 3 maddeden hangisini kabul ederse biz varız” dedi. MHP'den ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’na "fezlekelerle ilgili insiyatif al" çağrısı geldi.

Abone ol

Milletvekillerinin dokunulmazlığı ve Meclis’te bulunan fezlekeler Meclis’in öncelikli gündemi.

Dokunulmazlıklara ilişkin karşılıklı açıklamalar devam ederken CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile görüştü. CHP, AKP’ye dokunulmazlıklara ilişkin 3 öneri sundu. Altay, "83. Maddeyi yeniden tanzim edelim. Hırsızlık, yolsuzluk suçlarına terörü de ekleyelim… 131, 132, 133 maddeleri ile bütün fezlekeler Meclis’e indirsinler, bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet diyeceğiz… AKP’nin anayasaya geçici madde teklifini revize ederek sunduk, o tarihten önce işlenmiş ama fezleke düzenlenmemiş suçlar da ortaya çıktığında aynı yaptırım uygulansın" dedi.

MHP Grup başkanvekili Oktay Vural da Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslendi. Vural, teröre yardım, yataklık ve terör örgütüne üye olmaktan düzenlenen fezlekelerle ilgili Davutoğlu’nu inisiyatif kullanmaya çağırdı.

ulusalkanal.com.tr

"Erdoğan'ın uykularını kaçıracak tutuklama" Gündem 54’ü tutuklu 230 sanığın yargılanmasına devam ediliyor Gündem Ümit Özdağ, MHP genel başkanlığına adaylığını açıkladı Gündem Ali Ağaoğlu’ndan tepki çeken Taksim yorumu Gündem