TSK: Fırat Kalkanı harekatında 23 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirldi

Türk Silahlı Kuvvetlerince Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, yaşanan çatışmalarda 23 IŞİD terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından Bab, Suflaniyah, Kabr Al Mukri, Bzagah, Tadif ve Abu Jabbar'da bulunan 12 IŞİD terör örgütü hedefine yönelik düzenlenen hava harekatında ise silah mevzii ve karargah olarak kullanılan 12 bina imha edildi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetlerince Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, yaşanan çatışmalarda 23 IŞİD terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından Bab, Suflaniyah, Kabr Al Mukri, Bzagah, Tadif ve Abu Jabbar'da bulunan 12 IŞİD terör örgütü hedefine yönelik düzenlenen hava harekatında ise silah mevzii ve karargah olarak kullanılan 12 bina imha edildi.

TSK'dan yapılan bilgilendirme şu şekilde:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

31 Aralık 2016 günü saat 07.00’a kadar meydana gelen gelişmeler:

Muhalif unsurları da içeren Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik planlı harekâtın icrasına devam edilmiştir.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 172 DEAŞ TÖ hedefi ateş destek vasıtaları ile ateş altına alınarak üzerlerinde sürekli bir baskı sağlanmış; Özel Görev Kuvvet Gruplarının harekat alanındaki faaliyetleri kolaylaştırılmış, DEAŞ TÖ mensuplarınca kullanılan bazı hedefler de imha edilmiştir.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Bab, Suflaniyah, Kabr Al Mukri, Bzagah, Tadif ve Abu Jabbar’da bulunan 12 DEAŞ TÖ hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtı sonunda silah mevzii ve karargah olarak kullanılan 12 bina imha edilmiştir.

Gün içerisinde;

- Unsurlarımız tarafından Al Azrak üs bölgesi çevresinde yapılan Keşif / Arama faaliyetinde, DEAŞ TÖ’ne ait 4 ceset, 4 el telsizi, 1 zırhlı araç (BMP), 3 AK-47 P.Tf., 1 bixi, 1 RPG-7 ele geçirilmiştir.

- Yaşanan çatışmalarda, 3 Muhalif şehit olmuş, 2 Muhalif yaralanmış, 23 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

DEAŞ TÖ’den temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 133 EYP imha edilmiş, harekâtın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 2556 EYP ve 42 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

ulusalkanal.com.tr

Mardin Derik'te evde yangın: 2 ölü, 2 yaralı Gündem Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan yeni yıl mesajı Gündem Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'nden 'dolandırıcılık' uyarısı Gündem Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, geceyi Şırnak'taki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında geçirdi Gündem