Kudüs'teki Mescidi Aksa kapılarını yeniden açtı

Salgın riski nedeniyle ibadete kapalı olan Kudüs'teki Mescidi Aksa kapılarını yeniden açtı. 2 ay aradan sonra namaz kılındı. Suudi Arabistan'da da 90 bin cami dezenfekte edildi. Cemaate yeni kurallar getirildi.

Abone ol

Koronavirüs nedeniyle iki aydan fazla bir süre kapalı tutulan Kudüs'teki Mescidi Aksa yeniden ibadete açıldı.

Namaz öncesi ateş ölçümü yapıldı, sosyal mesafe kuralları hatırlatıldı.

Kovid-19'la mücadele kapsamında Mescidi Aksa, 23 Mart'tan itibaren kapatılmıştı. O günden bu yana cemaatin girişine izin verilmedi.

Suudi Arabistan'da ise iki aydan uzun süredir kapalı olan 90 bin cami kapılarını ibadete açtı. Ancak yeni kurallar getirildi.

Camide sürekli maske takılacak, el sıkışma ya da kucaklaşma yoluyla selamlaşılmayacak. Namazda iki metre mesafe gözetilecek. 15 yaşından küçükler camiye alınmayacak.

Halka abdesti evde almaları, dezenfektan kullanmaları, camiye kendi seccade ve Kuran kitaplarıyla gelmeleri tavsiye edildi. Cuma namazlarının 15 dakikadan uzun sürmemesi talimatı verildi.

ulusal.com.tr

İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 38 bin 489'a yükseldi Dünya ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 105 bin 611'e yükseldi Dünya Bosna'daki savaşın sivil kurbanları, Beyaz Kurdele Günü'nde anıldı Dünya Hollanda'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 5 bin 956'ya yükseldi Dünya