İstanbul'a getirilen kurbanlıklar denetleniyor

Türkiye, Kurban Bayramına korona virüs salgının gölgesinde giriyor. Bayrama sayılı günler kala kurbanlıklar pazara indi. Denetimler üst seviyeye çıkarıldı. İstanbul’a getirilen kurbanlıklar, kent girişlerindeki kontrol noktalarında denetimden geçiriliyor.

Abone ol

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurbanlıklar da pazara indi. Kovid19 salgını nedeniyle kurban pazarlarında hijyen sağlanması bu yıl çok daha büyük önem taşıyor.

İstanbul’da kurbanlık hayvanların kente girişleri sırasında denetim yapılıyor. Kent girişlerinde hayvan sevk kontrol noktaları oluşturuldu. Jandarma Trafik timleri ve il tarım müdürlüğü ekiplerince, kurbanlıkları taşıyan araçların sevk raporu, hayvanların kan analiz raporu ve kulak küpeleri denetleniyor.

Ekipler, satıcılara da kurban pazarlarında uymaları gereken kuralları hatırlatıyor. Satıcılar, kurban pazarlığındaki geleneksel tokalaşmayı yapmamaları, para alışverişinde eldiven kullanmaları ve yanlarında dezenfektan bulundurmaları konusunda uyarılıyor.

ulusal.com.tr

Kovid-19'u yenen vatandaş herkese maske uyarısında bulundu Yurt 15 Temmuz şehitleri anıldı Yurt Van'da 50 yaş üzeri vakalar arttı Yurt Rize'de sel felaketi: 125 kişi tahliye edildi Yurt