Erdoğan'a suçlama

İstanbul Başsavcılığı'nın Başbakan Erdoğan'ı doğrudan hedef alan yolsuzluk suçlamalar bulunuyor. Sızan bilgilerde, yolsuzlukların bir çoğunun Tayyip Erdoğan'ın doğrudan talimatıyla yapıldığı iddia ediliyor. Soruşturma dosyasında terörizmin finansörü suçlamasıyla İnterpol tarafından aranan Yasin El Kadı'nın adı da anılıyor. Türkiye'ye defalarca giriş çıkış yapan Yasin El Kadı'nın Başbakan Erdoğan'ın gizli ortağı olduğu da dosyasına yansıyan bilgiler arasında... İşte Erdoğan'a yöneltilen ve dudak uçuklatan suçlamalar...

Abone ol

İstanbul Başsavcılığı'nın Başbakan Erdoğan ve oğulları ile çok yakın çevresine yönelik yolsuzluk soruşturmasında dudak uçuklatan iddialar ortaya saçıldı.

Soruşturmadan sızan iddialara göre Erdoğan, 28 dev ihalede yolsuzluk yapmakla suçlanıyor.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre 28 ihalenin bir çoğunda talimatı doğrudan Başbakan Erdoğan'ın verdiği iddia ediliyor.

Erdoğan'ın, Etiler Polis Okulu arazisinin ihalesiz olarak oğlu ile Yasin El Kadı'nın ortağı olduğu Bosporus 360 şirketine satmakla suçlandığı öne sürülüyor. Suçlamaya göre satışta kamu 600 milyon dolara yakın zarara uğratıldı.

Sultanbeyli'deki maden ocağına 1 ayda ruhsat verilmesinin de suçlamalar arasında yer aldığı iddia ediliyor. Dosyada, ruhsat işlemi karşılığında madene yüzde 50 ortak olunduğu ifade ediliyor.

ATV-Sabah Grubu'nun yeni gerçekleşen satışının da soruşturulduğu söyleniyor. İddiaya göre, Başbakan Erdoğan'ın talimatı ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın koordinesiyle, AKP'ye yakın işadamlarından para toplandı ve satış 550 milyon dolara yapıldı.

Terörizmin finansörü olmakla suçlanan İşadamı Yasin El Kadı ile Başbakan Erdoğan'ın ilişkisi de soruşturulan konular arasında. İddiaya göre, El Kadı İnterpol tarafından arandığı dönemde defalarca Türkiye'ye giriş yaptı. Soruşturmada, Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'ın Yasin El Kadı ile gizli ticari ortaklık kurduğu ileri sürülüyor. El Kadı'nın, Al Baraka Türk ve BİM Mağazaları'nın gizli ortağı olduğu öne sürülüyor. El Kadı ile Erdoğanlar'ın şirketler kurduğu ve gizli görüşmeler gerçekleştirildiği de iddialar arasında.

El Kadı'nın oğlu Muaz El Kadı'nın, Erdoğan'ın bizzat talimatıyla ve bilgisi dahilinde inşaat sektöründe rüşvetle iş yaptırdığı öne sürülüyor.

Soruşturma dosyasında; Başbakan Erdoğan'a yöneltildiği iddia edilen suçlamalar şöyle:

"Kadıköy 3. İcra İflas Müdürlüğü ihalesine fesat karıştırma, Urla Villa'da usulsüz SİT alanı işlemi, Başbakanlık Başdanışmanı İbrahim Kalın'a rüşvet, Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro ihalesine fesat karıştırma, termik santral yenileme işlemleri, TÜRGEV yolsuzlukları, Simit Sarayı'na usulsüz ihale, soruşturmanın gizliliğini ihlal, Viranşehir'de ihaleye fesat karıştırma, Çanakkale Karayolu Arazisi'nde ihaleye fesat karıştırma, Vezirhan-İnönü Tünel ihalesine fesat karıştırma"..

Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Hükümet istifa eylemlerinde 2. dalga Gündem Türkiye şehidine ağladı Gündem Erdoğan cemaate yüklendi Gündem ABD'den AKP'ye randevu yok! Gündem