Anlaşmazlıklar giderilemedi

İran batı bloğu arasında yürütülen nükleer müzakerelerde anlaşmazlıklar giderilemedi. Müzakerelerle ilgili konuşan İran Dışişleri Bankanı Yardımcısı Abbas Arakçi ülkesinin kırmızı çizgilerinde ödün vermeyeceğini yineledi. Arakçi müzakere sürecinin uzayacağına yönelik de mesaj verdi: ” İyi bir anlaşmanın müzakere takviminden daha önemli” dedi.

Abone ol

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin beş üyesi ve Almanya arasında süren nükleer müzakereler devam ediyor.

Müzakerelere ilişkin İran televizyonuna konuşan İran Dışişleri Bankanı Yardımcısı Abbas Arakçi İran’ın kırmızı çizgilerinde esneklik göstermeyeceğini söyledi.

Arakçi, kırmızı çigilere de açıklık getirdi. İran’a uygulanan Ekonomik ve siyasi yaptırımların kaldırılması gerektiğini belirtti.

Silah ambargosunun tek başına önemli olmadığını vurgulayan Arakçi’ye göre önemli olan küresel güçlerin ambargoların kaldırılmasıyla ilgili bakış açısının değişmesi.

Taraflar arasında imzalanacak olası bir anlaşmanın uzamasına yönelik de sinyaller veren Arakçi, iyi bir anlaşmanın müzakere takviminden daha önemli olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran ile yürütülen nükleer müzakerelerle ilgili anlaşmaya varılamaması halinde masayı terk edeceklerini söylemişti.

7 Haziran’da son bulması beklenen Müzakere takvimi Cuma gününe kadar uzatıldı

ulusalkanal.com.tr

Neçirvan Barzani: PKK’nın siyasi alanı Kuzey Irak değil Türkiye'dir Dünya ABD şokta! Uçaklar kalkamadı Dünya Bir hava aracı daha düşürüldü Dünya ABD resmen açıkladı! Dünya