O kayıtlar doğrulandı

17 Aralık sonrası yayınlanan ses kayıtlarıyla gündeme gelen "Okçular Tekkesi Okçular Vakfı'na bedelsiz olarak tahsis edildi" iddiaları doğrulandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Okçular Tekkesi eğitim, spor, kültür ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilmiştir" dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 17 Aralık sonrası yayınlanan ses kayıtlarındaki "Okçular Tekkesi'nin Okçular Vakfı'na bedelsiz tahsis edildiği " iddialarını doğruladı. Arınç, "Okçular Tekkesi eğitim, spor, kültür ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilmiştir" dedi.

Okçular Tekkesi, 30 Mart yerel seçimleri öncesi YouTube'a yüklenen ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım arasında geçtiği iddia edilen kayıtlarında gündeme gelmişti.

Kayıtlarda, İsmet Yıldırım, Bilal Erdoğan'a tekkenin vakfa tahsis edilebilmesi için belediyenin kendilerine verdiği üst kullanım hakkını iade etmesi gerektiğini söylüyordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın konuyu soru önergesiyle Meclis'e taşıdı. Oran, tapeleri hatırlatarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, "Okçular Tekkesi ve arazisi Okçular Vakfı’na satış yoluyla mı yoksa tahsis yoluyla mı devredilmiştir? Bu iş için KİPTAŞ’a verilen bedel nedir" diye sordu. Arınç da "Okçular Tekkesi eğitim, spor, kültür ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilmiştir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Askeri Casusluk davasında önemli gelişme! Gündem Deniz Gezmiş'ten Atatürk'e devrim sözü Gündem Bülent Arınç ameliyata alındı!... Gündem CHP yeniden düğmeye bastı Gündem