E. Alb. Hasan Atilla Uğur'un gündeme getirdiği tuzak bombalar gündemde geniş yer buldu

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un Ulusal Kanal yayınında gündeme getirdiği, PKK'nın uyuyan bombaları gazete manşetlerine çıktı. Wall Street Journal gazetesine konuşan bir PKK'lı da, “Devletin barış görüşmelerini bırakacağını biliyorduk. Bu sürede büyüdük ve organize olduk” dedi.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un ilk olarak Ulusal Kanal yayınında gündeme getirdiği PKK'nın uyuyan bombaları gündemde geniş yer buldu. Hürriyet gazetesinin manşetine taşıdığı bombalara, ABD'nin Wall Street Journal gazetesi de yer verdi.

Siirt'te 8 askerin şehit olduğu saldırı gibi, zırhlı araçları hedef alan bombaların açılım sürecinde tuzaklandığı belirtiliyor.

Hürriyet gazetesine konuşan güvenlik kaynakları, açılım süreci boyunca bölgede güvenlik önlemlerinin gevşetildiğini hatırlattı. Ellerindeki patlayıcıların bir bölümünü sığınaklara saklayan PKK'lıların bir bölümünü de yol, köprü ve tünellerin kritik noktalarına yerleştirdiği belirtildi.

Asfaltlanan yollarda bombaları bulmanın zorlaştığı, trafik olduğu için de dedektörle arama yapılamadığı belirtildi. Uyuyan bombaların, dedektöre yakalanmaması için derine gömüldüğü, üzerinin plastik ve tahta ile kapatıldığı ifade edildi.

Tuzaklanan bombalar, uzatılan kablolarla 2 kilometre mesafeden kumanda edilebiliyor.

ABD’nin Wall Street Journal gazetesi de “Türkiye’nin Kürtlerin çoğunluk olduğu Güneydoğusu’nda kent savaşı kızışıyor” başlıklı bir haber yaptı.

Bir kadın PKK’lı ise “Devletin barış görüşmelerini bırakacağını biliyorduk. Bu nedenle geçen sürede büyüdük ve organize olduk” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Yargıtay’dan devrim gibi karar Gündem Davutoğlu'na MHP'den yanıt Gündem TSK'ya "yüksek kale" geliyor Gündem Kahraman şoför o anları anlattı Gündem